Η νίκη επί της Ιντερ στο Γουέμπλεϊ με 1-0 αποδείχθηκε «χρυσή» για την Τότεναμ (είχε ηττηθεί 1-2 στο Σαν Σίρο). Η ομάδα του Λονδίνου στάθηκε «όρθια» στην Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα (1-1) και με το βαθμό ήταν αυτή που με μόλις οκτώ βαθμούς στον 2ο όμιλο πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο του Champions League. Οι «πετεινοί» ισοβάθμισαν με την Ίντερ, η οποία «αυτοκτόνησε» στο Μιλάνο κόντρα στην Αϊντχόφεν (1-1) και με την 3η θέση θα συνεχίσει στο Europa League.

Ο τεχνικός της ομάδας του Λονδίνου, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, μίλησε μετά την αναμέτρηση και δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του, ενώ τόνισε πως κανείς δεν πίστευε στην πρόκριση εκτός από τον ίδιο.

«Είμαι πολύ περήφανος. Μετά την Αϊντχόφεν κανένας δεν πίστευε σε εμάς. Μιλούσαν για αδύνατη αποστολή, αλλά εδώ είμαστε, θα παίξουμε στους «16». Είμαι πολύ χαρούμενος για το σύλλογο, τους οπαδούς της Τότεναμ και όλο τον κόσμο. Το να ξέρουμε ότι θα παίξουμε την επόμενη φάση στο γήπεδό μας είναι φανταστικό. Υπήρχε κόσμος που έλεγε ότι είναι αδύνατη αποστολή, αλλά εγώ όχι. Είναι σημαντικό επίτευγμα για εμάς».