Το Σαββατοκύριακό ήταν η επιτομή της ζωής του Ουσμάν Ντεμπελέ στην Βαρκελώνη. Το Σάββατο έβαλε μια γκολάρα παγκόσμιας κλάσης κόντρα στην Εσπανιόλ και την αμέσως επόμενη μέρα, την Κυριακή, εμφανίστηκε στην προπόνηση των Μπλαουγκράνα με δύο ώρες καθυστέρηση.

Μετά το ματς κόντρα στην Εσπανιόλ, ο Μέσι μίλησε με καλά λόγια για τον συμπαίκτη του αναφέροντας: «Είναι πολύ καλός ανέφερε ο Αργεντινός όταν Θέλει να παίζει, έκανε καλό παιχνίδι, έβαλε ένα γκολ και ήταν σημαντικό. Τον χρειαζόμαστε».

Την Τρίτη (11/12) η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει για το Champions League την Τότεναμ και ο νεαρός Γάλλος βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας, αλλά ο Βαλβέρδε είναι σίγουρο πως θα τον τιμωρήσει, όπως έκανε και πριν κάποιο διάστημα σε ένα άλλο πειθαρχικό παράπτωμα του Ντεμπελέ.

Χαρακτηριστικά ο Βάσκος τεχνικός της Μπάρτσα στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς κόντρα στους Λονδρέζους και αναφερόμενος στον προβληματικό χαρακτήρα του Ντεμπελέ είπε τα εξής: «Δεν είναι νέα κατάσταση και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το θέμα εσωτερικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχει ταλέντο, θα προσπαθήσουμε να τον βοηθήσουμε».

Ο Ντεμπελέ έχει πετύχει 8 γκολ και έχει μοιράσει 5 ασίστ στα 19 ματς που έχει αγωνιστεί και είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Βαλβέρδε και τον οργανισμό της Μπάρτσα το αν θα καταφέρουν να αναδείξουν το τεράστιο ταλέντο του, εις βάρος του άστατου χαρακτήρα του.