Με δύο γρήγορα γκολ στο 3ο και το 25ο λεπτό, ο Παναιτωλικός επικράτησε του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 στο Αγρίνιο, για την 13η αγωνιστική. Στους 18 βαθμούς η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, πανηγύρισε την 5η νίκη της.

Στους 2 παρέμειναν οι Απολλωνιστές που γνώρισαν την 11η ήττα τους. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 47’ με τον Τομάς, όμως παρότι έδειξαν καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος, τελικά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δύο γκολ σε 25 λεπτά
Ο Απόλλων παρουσιάστηκε αμυντικά κακός από τα πρώτα λεπτά και ο Παναιτωλικός δεν είπε όχι σε αυτό το «δώρο». Μετά από υπέροχη μακρινή μπαλιά για τον Τσοκάνη, εκείνος μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο  Μπαρμπόσα (πρώτο του γκολ με τον Παναιτωλικό) με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό.

Η ομάδα του Δέλλα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι, χωρίς όμως να δημιουργεί πολλές τελικές φάσεις. Ωστόσο στο 25’ αποδείχθηκε αποτελεσματική. Ο Μοράρ, με δυνατό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Χουάντερσον, κάνοντας το 2-0. Μάλιστα στο 41’ λίγο έλειψε να έχουμε και το 3-0, όταν σε μια φάση διαρκείας με πρωταγωνιστή τον Μαρινάκη, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Οι  φιλοξενούμενοι  που κυρίως αμύνονταν στο πρώτο μέρος, είχαν να επιδείξουν δύο καλές στιγμές στο διάστημα αυτό. Η κορυφαία εξ αυτών στο 7’ λίγο όταν άγγιξαν την ισοφάριση. Από σέντρα του Κοντοέ από τα δεξιά, ο Ελ Χέλβε έπιασε μονοκόμματο σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι του Κυριακίδη. Στο 30’΄είχαν μια κεφαλιά του Λούκιτς.

Γρήγορο γκολ ο Απόλλων, άλλο ματς στο Β’ μέρος
Στο δεύτερο μέρος είδαμε διαφορετικό ματς παρότι τα δύο γκολ που χώριζαν τις δύο ομάδες, δεν προμήνυαν κάτι τέτοιο. Στο γεγονός αυτό συνέβαλε βεβαίως το γρήγορο τέρμα των φιλοξενούμενων. Στο 47’ είχαμε τη μείωση του σκορ, όταν από κάθετη πάσα του Ντεφεντερίκο (είχε περάσει στο ματς από το 35’) για τον Τομάς, εκείνος πλάσαρε με το δεξί για το 2-1!

Η εξέλιξη αυτή προσέδωσε πιο έντονο ρυθμό στο παιχνίδι, με τον Απόλλωνα να είναι σαφώς πιο δραστήριος (ο Ντεφεντερίκο βοήθησε αρκετά), να βγαίνει μπροστά και τον Παναιτωλικό να δείχνει πιο ευάλωτος και να μην πατά τόσο καλά.

Ουσιαστικά οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη στιγμή η καθεμία. Στο 56’ ο Ακόστα δεν κατάφερε να νικήσει τον Κυρικακίδη σε τετ α τετ στην κόντρα, ενώ 59’ Οο Ντίας αν και έκλεψε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, το τελείωμα του με το αριστερό δεν ήταν καλό. Αξίζει να αναφέρουμε και ένα καλό σουτ του Ελ Χέλβε για την ομάδα του Τεννέ στο 76΄, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κυριακίδης με μεγάλη επέμβαση.

Το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος, με τον Παναιτωλικό να βάζει τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι του και τον Απόλλωνα, παρά την προσπάθεια του Β’ μέρους να γνωρίζει μία ακόμη ήττα και να βυθίζεται ακόμη περισσότερο. Ντεμπούτο με το συγκρότημα του Αγρινίου έκανε ο νεαρός Αγγελος Τσιγγάρας που είναι γεννημένος στις 24 Ιουλίου του 1999.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Μαλής, Άργκους, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (68’ Λιάβας), Μπαρμπόσα (85’ Τσιγγάρας), Μοράρ (61’ Μάζουρεκ), Καμαρά.

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Τζανετόπουλος, Κοντοές, Λούκιτς, Οριουέλα, Ακόστα (67’ Ναδάλες), Κονέ, Γκίνο (46’ Ντούρσο), Μπεντινέλι, Τριάδης (35’ Ντεφεντερίκο), Ελ Χέλβε.