Μυστική έρευνα για πιθανό σχέδιο ένοπλης επίθεσης σε βάρος ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στον Χολαργό με παγιδευμένο αυτοκίνητο είχαν πραγματοποιήσει – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» – πριν από δύο χρόνια η Αντιτρομοκρατική και άλλες υπηρεσίες.

Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. είχε επεκτείνει την έρευνά της μέχρι το Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να βρει ίχνη των ατόμων, πιθανόν μελών του οργανωμένου εγκλήματος, που συμμετείχαν σε αυτή τη μεθόδευση.

Ενδεικτική της σημασίας της συγκεκριμένης έρευνας είναι το γεγονός ότι αποτελεί την τρίτη φορά την τελευταία 20ετία που αποκαλύπτονται σχέδια κακοποιών για δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στοιχεία

Ο ένστολος – που φέρεται να ήταν ο στόχος – είχε καθοριστικό ρόλο στη σύνταξη τουλάχιστον δέκα ογκωδών δικογραφιών για περισσότερους από 500 νονούς της νύχτας και μετείχε σε δεκάδες έρευνες που είχαν οδηγήσει στην εξάρθρωση συμμοριών ληστών με τα Καλάσνικοφ.

-Η υπόθεση ανατέθηκε με κάθε μυστικότητα στη Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

-Η έρευνα επεκτάθηκε στο εξωτερικό, με την ΕΛ.ΑΣ. να ζητεί μέσω Ιντερπόλ αλλά και από ξένες διωκτικές αρχές και υπηρεσίες στοιχεία.

-Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκαν ότι έχουν σημειωθεί παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις σε Βόρεια Ευρώπη, Ισπανία και Ιταλία με ανάλογη μεθόδευση, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 είχε δολοφονηθεί με παρόμοιο τρόπο στη Μάλτα η δημοσιογράφος Ντάφνι Γκαλίζια.