Εισβολή στον προαύλιο χώρο του κτιρίου του Ομίλου Ελλάκτωρ στην οδό Ερμού 26 στη Κηφισιά πραγματοποίησαν στις 11.40 το πρωί της Παρασκευής περίπου 15 μέλη του Ρουβίκωνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέταξαν φέιγ βολάν και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε ανάρτηση του Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου εκφράζεται η αλληλεγγύη των μελών του στους «αγωνιζόμενους κατοίκους της Λευκίμμης και τους διωκόμενους  της Χαλκιδικής» κάνοντας εκτενή αναφορά για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στη περιοχή της Λευκίμμης της Κέρκυρας που διαμαρτύρονται για την κατασκευή χωματερής λέγοντας: «Η περιοχή που είναι χωροθετημένος ο ΧΥΤΑ, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές, για την ακρίβεια απέχει μόλις 500 μέτρα από την πρώτη κατοικία, την στιγμή που το όριο είναι το τριπλάσιο. Επίσης βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του 1,5 χλμ από την παραλία και το λιμάνι της Λευκίμμης, ενώ στα 850 μέτρα υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού. Τέλος, είναι χτισμένος πάνω σε υδροφόρο μέτωπο και σε απόσταση 1 χλμ από ποτάμι, σε μια περιοχή η οποία έχει χαρακτηριστεί »υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας»»

Επιπλέον υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως: «Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αποτύχει παταγωδώς χρόνια τώρα να διαχειριστεί το ζήτημα των απορριμάτων και να δώσει μόνιμη λύση. Ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου εχει υπερκορεστεί εδώ και καιρό δημιουργώντας ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές καταστροφές. Τα σκουπίδια δεν μαζεύονται από τους κάδους οι οποίοι είναι κυριολεκτικά θαμμένοι κάτω από βουνά απορριμάτων δημιουργώντας αυτοσχέδιες χωματερές/υγειονομικές βόμβες σε κάθε γειτονιά του νησιού. Θα μπορούσε κανείς να χρεώσει ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα στον δήμο και στην περιφέρεια, όμως η μεγάλη εικόνα δείχνει άλλα. Η εσκεμμένη έλλειψη ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης για την διαχείρηση των απορριμάτων σε συνδυασμό με τα βουνά σκουπιδιών στους κάδους του νησιού και ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου, δημιούργησε τέτοια πίεση στην κοινωνία της Κέρκυρας, κάνοντας έτσι την εναλλακτική της Λευκίμμης να φαντάζει ως μοναδική λύση στο πρόβλημα. Κάπου εδώ το παζλ κουμπώνει, αν συνυπολογίσει κανείς πως και τα 3 στάδια της πολιτικής εξουσίας (δήμος, περιφέρεια, υπουργείο) από τα οποία φιλτράρονται οι αποφάσεις για το θέμα, ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά παίζει μπάλα σε άδειο γήπεδο.»