Εκατόν δέκα ημέρες, μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους, η εκπομπή «Checkpoint Alpha», με τη Γιάννα Παπαδάκου, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου, ρίχνει φως στην επόμενη ημέρα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πύρινη λαίλαπα.

Στην κάμερα της εκπομπής αφηγούνται συγκλονιστικές ιστορίες συγγενείς θυμάτων, άνθρωποι που κάηκαν τα σπίτια τους, καταγγέλλοντες την παρουσία αμίαντου σε κοινόχρηστους χώρους και την ολιγωρία των αρμοδίων στην περισυλλογή του, γιατροί και ψυχολόγοι που παρακολουθούν τους κατοίκους μετά το σοκ που υπέστησαν, εθελοντές που λειτούργησαν στα hotspots της περιοχής, άνθρωποι που διατήρησαν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, από την επόμενη κιόλας μέρα, για να κρατήσουν ψηλά το φρόνημα όσων είχαν μείνει στην περιοχή και μέλη της κοινωνίας των πολιτών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών.

Ο Υπουργός υποδομών μεταφορών και δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, δίνει το στίγμα των προτεραιοτήτων της Πολιτείας για την αποκατάσταση της περιοχής και επιβεβαιώνει την αποκάλυψη της εκπομπής για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του μοιραίου οικοπέδου, όπου βρήκαν το θάνατο οι 26 συμπολίτες μας.

Για τον τρόπο με τον οποίο καταχωρούνται οι τίτλοι ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο, μιλάει στην εκπομπή ο υποθηκοφύλακας Σπάτων, Χρήστος Δημητριάδης. Τέλος, ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός αναφέρεται στα αίτια εξαιτίας των οποίων η φωτιά απέκτησε τέτοια ένταση ενώ επισημαίνει και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα ακραία φαινόμενα.