Η ημέρα όπου μπορείτε να απολαύσετε τις μεγαλύτερες προσφορές και εκπτώσεις του χρόνου, η γνωστή Black Friday, πλησιάζει καθώς φέτος πέφτει στις 23 Νοεμβρίου. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης θα υιοθετήσουν τον αμερικανικό θεσμό, που στη χώρα μας έφεραν τα πολυκαταστήματα Public.

Παραδοσιακά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Black Friday πραγματοποιείται πάντα την τελευταία Παρασκευή μετά την ημέρα των Ευχαριστιών και σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου ενόψει των Χριστουγέννων. Τον γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες και βίντεο χιλιάδων καταναλωτών να σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα, ακόμα και μέρες πριν, ελπίζοντας να επωφεληθούν των προσφορών. Στην Ελλάδα ευτυχώς τα πράγματα τις προηγούμενες χρονιές κινήθηκαν σε πιο ήρεμους ρυθμούς, χωρίς βέβαια να λείπουν οι ουρές αλλά και οι μεγάλες εκπτώσεις!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αναμένεται τα καταστήματα τεχνολογίας και ηλεκτρονικών ειδών να πρωτοστατήσουν σε ενέργειες και προσφορές, αλλά καθώς το έθιμο παίρνει σιγά σιγά μεγαλύτερες διαστάσεις, όλο και περισσότερα καταστήματα λιανικής, όπως στον κλάδο της ένδυσης, του οικιακού εξοπλισμού κ.λπ, οργανώνονται και ετοιμάζονται να μπουν και αυτά δυναμικά στο παιχνίδι.

Πέρυσι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας διενήργησε σχετική δειγματοληπτική έρευνα με επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Black Friday και τα αποτελέσματα που προέκυψαν ήταν αισιόδοξα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις είδαν τις πωλήσεις τους να κινούνται με ανοδικούς ρυθμούς εκείνες τις ημέρες, ενώ ταυτόχρονα κερδισμένοι ήταν και όσοι διέθεταν ηλεκτρονικό κατάστημα, καθώς είδαν τον τζίρο τους να αυξάνεται σημαντικά.

Ο ενθουσιασμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα τόσο από την πλευρά των καταναλωτών όσο και από την πλευρά των καταστημάτων και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή»!