Τα ανατρεπτικά ζωγραφικά έργα του ανερχόμενου ζωγράφου Athanas  θα φιλοξενήσει η αίθουσα τέχνης Artshot Sophia Gaitani.

Με τίτλο «Μεγάθυμη Εαρ Χρυσού Γένους» ο Athanas , ως σύγχρονος storyteller, συνθέτει αφηγήσεις με στοιχεία από τον κόσμο των συμβόλων και του ασυνείδητου με τον φυσικό κόσμο, προσδίδοντας στην παράδοση πρωτεύουσα σημασία αλλά και ανατρεπτικό σύγχρονο νόημα.

Η πρώτη του ατομική έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 στις 8:00μμ, 2 ημέρες πριν την “Διεθνή ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη”.

Στην έκθεση εκτίθεται μια σειρά 9 ζωγραφικών έργων του καλλιτέχνη, λάδια σε καμβά διαστάσεων 90x90cm, εμπνευσμένων από τις 9 μούσες της αρχαιότητας και η έκθεση θα διαρκέσει έως 28 Νοεμβρίου.

Who is who

Ο Athanas, κατά κόσμον Θάνος Παναγιώτου, προέρχεται από την Ελληνική θεατρική σκηνή, όπου ως κατασκευαστής θεατρικών σκηνικών για δεκαετίες στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα όπως τους Μανόλη Παντελιδάκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Σταμάτη Φασουλή, κ.α ενώ έχει εργαστεί για το Mega Channel και άλλα τηλεοπτικά κανάλια σε σπουδαίες παραγωγές.

Στα έργα του, υπονοεί τις σκοτεινές σχέσεις μεταξύ των δυνάμεων του ασυνείδητου και της μυθολογίας που κατά τον Barthes μετατρέπει την ιστορία σε φύση, ενώ με σκωπτικό τρόπο διερωτάται στην εικονογραφία του και τολμά να σχολιάζει στις φιγούρες και τα περιβάλλοντα της φαντασίας του, το διφορούμενο για εκείνον νόημα των αφηγήσεων της παράδοσης με τις οποίες ανετράφει σε σχέση με το σήμερα.

“Οι 9 Μούσες, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Athana γιατί εγκωμίαζαν στα έργα τους την αρχοντική καταγωγή των Θεών. Ο ανατρεπτικός ζωγράφος αντιστρέφει στα έργα του αυτή την συνήθεια και τις τοποθετεί να εξυμνούν τον θνητό κόσμο, να είναι εμπλεκόμενες με την βάρβαρη λαϊκή μάζα και με τον τρόπο αυτό παίρνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης δημιουργός τον θείο ρόλο, τον ρόλο της “Μούσας”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιμελητής της έκθεσης στον κατάλογο της.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, εικαστικός και επιμελητής εκθέσεων με την οικονομική υποστήριξη των ξενοδοχείων Collfam S.A. και του κτήματος Koutsogiorgakis family.

INFO

Artshot – Sophia Gaitani

Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα | metro Ακρόπολη

Τηλέφωνο 00306984135085, 00302114044311

Διάρκεια Έκθεσης: 8 – 28 Νοεμβρίου 2018

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11.30- 14.30 & 17.30-20.30

ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 11.30 – 16.00

Χορηγοί επικοινωνίας:

Beton7artradio.gr

Χορηγοί:

COLLFAM S.A. City hotels

Koutsogiorgakis family