• Αναζήτηση
 • Στις 15 Νοεμβρίου η πρώτη από δύο γεωτρήσεις της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum

  Στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

  Στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η πρώτη από δύο γεωτρήσεις της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

  Ήδη πλώρη για το λιμάνι Λεμεσού έβαλε τα ξημερώματα τη Πέμπτης το υπερσύγχρονο γεωτρύπανο Stena IceMax, που θα ξεκινήσει από
  Το μήκους 228 μέτρων γεωτρύπανο Stena IceMax, που αποτελεί την διεθνή κορωνίδα των πλωτών γεωτρυπάνων, σε σχέση με τις εξελιγμένες τεχνολογικές δυνατότητες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» να φτάσει πρώτα στο λιμάνι Λεμεσού το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.

  Αφού γίνει ο πρώτος εφοδιασμός και κυρίως αφού επιβιβστεί το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού που θα ασχοληθεί με την γεώτρηση θα βάλει πλώρη για τον στόχο «Δελφίνη» στο τεμάχιο 10.

  Το γεωτρύπανο είχε «κλειδώσει» με την ExxonMobil – Qatar Petroleum από τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο τα τελικά συμβόλαια υπογράφτηκαν τον Ιούλιο, κάτι που αποκάλυψε ο «Φιλελεύθερος» εκείνες τις μέρες.

  Πρόκειται ένα από τα πιο σύγχρονα γεωτρύπανα στον κόσμο για μεγάλα θαλάσσια βάθη. Η δέσμευση προβλέπει δύο ή και περισσότερες γεωτρήσεις με κύριο χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι γεωτρήσεις του αμερικανικού κολοσσού θα γίνουν με υπό βρετανική σημαία γεωτρύπανο, που ανήκει σε ναυτιλιακό κολοσσό που έχει έδρα όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά και στην Κύπρο.

  Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του βρετανικού γεωτρύπανου, πέραν του ότι διαθέτει ότι πιο σύγχρονο σε εξοπλισμό, είναι το ότι είναι εξιδεικευμένο για γεωτρήσεις σε μεταβαλλόμενες συνθήκες ισχυρών πιέσεων στα διάφορα γεωλογικά στρώματα ακόμα και σε εξαιρετικά ευαίσθητες περιβαλλοντικά συνθήκες, σε βάθη μέχρι και 35.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια του βυθού.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk