«Ύστερα από προσπάθειές μου που διήρκησαν περίπου ενάμιση μήνα προκειμένου να υπάρξει ένας συναινετικός τρόπος λήξης της συνεργασίας μας, βρίσκομαι σήμερα στην καθόλου ευχάριστη θέση να ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τον ΑΝΤ1 ύστερα από 21 χρόνια».

Με αυτά τα λόγια ο Αντώνης Κανάκης ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας του με τον ΑΝΤ1, την ώρα που το τηλεοπτικό κοινό περίμενε να ξεκινήσουν το Ράδιο Αρβύλα και το Βινύλιο.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή ο Αντώνης Κανάκης στάθηκε στον πιο πρόσφατο. Τη φημολογία που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με την οποία του «χρεώθηκαν» οι αποφάσεις της διοίκησης του σταθμού για τη late night ζώνη, της οποίας ήταν υπεύθυνος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη μακροσκελή ανακοίνωση του: «Σχετικά πρόσφατα καλλιεργήθηκε στο τηλεοπτικό παρασκήνιο μία παράδοξη φήμη, βάσει της οποίας μου χρεώθηκαν αποφάσεις που προφανώς και δεν θα μπορούσαν να ήταν δικές μου. Αποφάσεις που όπως είναι αυτονόητο πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν από τον ΑΝΤ1, πριν μάλιστα μου ανατεθεί η καλλιτεχνική επιμέλεια της late night ζώνης (η οποία καλλιτεχνική επιμέλεια παρά τις τότε σχετικές ανακοινώσεις, δεν υλοποιήθηκε ποτέ έως και σήμερα)».

Είναι ξεκάθαρο ότι ο παρουσιαστής καταλογίζει στο κανάλι ότι δεν τον προστάτευσε από αυτή την παραφιλολογία και δεν διέψευσε τις φήμες «αντιθέτως, ακόμα και ενεργά, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί και να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ψευδής αυτή φήμη, πως δηλαδή συγκεκριμένες επιλογές που αποκλειστικά το ίδιο το κανάλι έκανε σχετικά με πρόσωπα και εκπομπές της περσινής αλλά και της φετινής σεζόν, ήταν δικές μου επιλογές ή εισηγήσεις» τονίζει.

Σημειώνει δε ότι η ύπαρξη οποιασδήποτε ψευδούς φήμης δεν θα τον «οδηγούσε» προς την πόρτα της εξόδου όμως η «στάση του ΑΝΤ1 απέναντί της και η συμβολή του στη δημιουργία και διάδοσή της, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο».

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε επώδυνη την αποχώρηση του παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του σταθμού να ανατρέψει την επιλογή του. «Ηταν αναμφισβήτητα μια σπάνια, μακροχρόνια και ιδιαιτέρως επιτυχημένη συνεργασία. Είκοσι ένα χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή και μέσα σε αυτήν χτίστηκαν ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις» αναφέρει στο τέλος της επιστολής του ευχαριστώντας τους ανθρώπους του ΑΝΤ1 για την πολύχρονη συνεργασία τους.

Με μια λιτή ανακοίνωση ο ΑΝΤ1 αποχαιρέτησε τον Αντώνη Κανάκη και τον ευχαρίστησε για την πολύχρονη παρουσία του σταθμό.