Χαλαρός και σίγουρος πως η Άρσεναλ χρειάζεται πολλή δουλειά για να κατακτήσει τον τίτλο παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Ουνάι Έμερι ενόψει Λέστερ, τονίζοντας πως υπάρχουν πολλά θέματα προς βελτίωση στους κανονιέρηδες. Συγκεκριμένα, ο 46χρονος τεχνικός ήταν «προσγειωμένος» στην συνέντευξη Τύπου, θεωρώντας κάπως υπερβολική την αντίδραση του κόσμου και τα όνειρα για πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν συμφωνώ απόλυτα με την αντίδραση του κόσμου μας. Νομίζω πως πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Για παράδειγμα ο αγώνας με την Φούλαμ ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς, όμως στο πρώτο ημίχρονο σκέφτηκα πως μπορούσαμε καλύτερα», δήλωσε αρχικά ο Έμερι και πρόσθεσε:«Για εμένα τώρα το πιο σημαντικό είναι να μην προτρέχουμε. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος όπως και στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα σε αυτά τα έξι νικηφόρα αποτελέσματα».

Για να καταλήξει: «Χρειαζόμαστε να μείνουμε κοντά στην βαθμολογία με τις καλύτερες ομάδες ομάδες του πρωταθλήματος. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε πολλά πράγματα».