Με όρους σκληρής αντιπαράθεσης και σοβαρότατες αποκαλύψεις για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, εξελίσσεται η διελκυστίνδα ανάμεσα στην τέως Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και φιλοκυβερνητική μερίδα του Τύπου , η οποία συμπαρασύρει κυβερνητικά στελέχη. 

Με αφορμή νέο δημοσίευμα,  της εφημερίδας documento για την υπόθεση Novartis, κύκλοι της κυρίας Ράικου δεν κάνουν απλώς λόγο για ασύστολα ψεύδη, αλλά ανοίγουν την αυλαία για τη δράση του αποκαλούμενου ως «Ρασπούτιν», ο οποίος εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», υποδείκνυε πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις – άλλοτε με ποινική δίωξη, έστω και μη στοιχειοθετημένη, και άλλοτε με αρχειοθέτηση. 

Η ίδια η εισαγγελική λειτουργός εμφανίζεται πάντως ως διαθέτουσα υπομονή, με το περιβάλλον της να προϊδεάζει για «συνέχεια που θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου».

Αναλυτικότερα, κύκλοι της κυρίας Ράικου σημειώνουν: 

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», να της υποδεικνύει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις, απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν». 

Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε  να εξυπηρετήσει, απαιτούσε και πάλι επιτακτικά  την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε :«Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται ».