Ντοκιµαντέρ
«Ακραία επαγγέλµατα: Οι ήρωες των ανοιχτών θαλασσών»   
ΕΡΤ1, 18.00
Οι ψαράδες των ωκεανών, οι χειρουργοί εν πλω, οι διασώστες πιλότοι του Γαλλικού Ναυτικού και οι καπετάνιοι παγοθραυστικών δουλεύουν, επισκευάζουν, ψαρεύουν και σώζουν ζωές μέρα και νύχτα, παρά τους κινδύνους και τα ατυχήματα. Ο χαρακτηρισμός «Οι ήρωες των Ανοιχτών Θαλασσών» δικαίως τους ανήκει. Μοιράζονται μαζί μας τις συγκλονιστικές εμπειρίες τους και τη διαφορετική εργασιακή τους ζωή, που τους φτάνει καθημερινά στα όρια. 
Ελληνική ταινία
«Ενας άλλος κόσµος»
ALPHA, 21.50
Ενα φιλμ, πιο επίκαιρο από ποτέ. Μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα τού σήμερα. Τρεις ιστορίες που ενώνουν έλληνες και ξένους πολίτες και φέρνουν κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους. Κάθε ιστορία έχει τον τίτλο της, το δικό της δίλημμα και τη δική της ανατροπή έως ότου ενωθούν σε μια ενιαία πλοκή. Διαφορετικές οπτικές, από διαφορετικές γενιές. Ο παρανομαστής, όμως, κοινός. Η οικονομική κρίση, το Εργασιακό, το Μεταναστευτικό, αλλά και το αιώνιο ερώτημα «ο έρωτας μπορεί να τα αλλάξει όλα;». Πρωταγωνιστούν οι J.K. Simmons, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη. (Ελλάδα, 2015, 113′)
Ταινία κινουµένων σχεδίων
«Αστερίξ και Κλεοπάτρα»
ΕΡΤ2, 21.00
Ο Ιούλιος Καίσαρας σε έναν καβγά που έχει με την Κλεοπάτρα τής λέει ότι η αυτοκρατορία της έχει πλέον παρακμάσει. Εκείνη, προσπαθώντας να υπερασπίσει το αιγυπτιακό γόητρο, θα βάλει μαζί του ένα στοίχημα. Του υπόσχεται ότι σε τρεις μήνες θα έχει κατασκευάσει ένα παλάτι αντάξιο αυτών της Ρώμης και ακόμη καλύτερο. Ο Καίσαρας δέχεται το στοίχημα και η Κλεοπάτρα αναθέτει την κατασκευή του έργου στον καλύτερο αρχιτέκτονα της Αιγύπτου, τον Νουμερομπίς, ο οποίος θα επιστρατεύσει στον άθλο του τον Αστερίξ, τον Οβελίξ και τον Πανοραμίξ για να βοηθήσουν την Κλεοπάτρα να κερδίσει το στοίχημα. (Γαλλία, 1968, 63′)