Ο Τιερί Ανρί ανέλαβε τη Μονακό, μετά την φυγή του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Στην παρουσίασή του ως νέου τεχνικού των Μονεγάσκων την Τετάρτη το μεσημέρι (17/10) τόνισε τα εξής:  «Όταν ήρθε η πρόταση, μου φαινόταν λογικό, ήταν απόφαση της καρδιάς, γνωρίζετε τη σχέση μου με το Λονδίνο, αλλά εδώ ξεκίνησα», ομολόγησε ο πρώην Γάλλος επιθετικός.

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου του ως προπονητής, ο Ανρί σύστησε τους άνδρες που θα συμπληρώσουν το προπονητικό του προσωπικό. ο Αντρέ Αμιτράνο, θα είναι ο δεύτερος προπονητής. Ο Κάρλο Σπινιόλι, ο οποίος υπήρξε εκεί από την εποχή του Κλαούντιο Ρανιέρι, θα είναι ο προπονητής φυσικής κατάστασης. Οι Κουάμε Αμπάντου  και Ζοάο Τραλιάο, από την Μπενφίκα κατόπιν αιτήματος του Ανρί, θα ολοκληρώσουν τον τεχνικό τιμ.

Ο Ανρί, ο οποίος έφυγε από τον πάγκο της εθνικής Βελγίου όπου θήτευσε ως βοηθός προπονητή του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ομολόγησε επίσης ποιοι ήταν οι μέντορές του σε αυτή τη νέα περιπέτεια ως προπονητής σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ:

«Έμαθα πολλά από τους διαφορετικούς προπονητές μου κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, με δίδαξε ο Αρσέν τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας,για μένα είναι πρότυπο, ο Πεπ Γκουαρδιολα είναι επίσης ακόμα ένα πρότυπο, πολλοί επίσης με ενέπνευσαν στη Γαλλία: θα αναφέρω τον Ζαν Κλοντ Σουαντό και τον Ρεινάλντ Ντενουί αποτέλεσαν έμπνευση για μένα, ούτε ξεχνάω τον Κλερφοντέν και ανθρώπους όπως ο Κλοντ Τουσό και ο Φρανσίσκο Φίγιο», δήλωσε ο πρώην παίκτης της Μπάρτσα.

Ο Τίτι, δεν ήθελε να ξεχάσει τον προπονητή της Μονακό Λεονάρντο Ζαρντίμ: «Θα μείνω, νομίζω, για πάντα στην ιστορία της  Μονακό, το προπονητικό μου προσωπικό και εγώ σας εύχομαι καλή τύχη».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Τιερί Ανρί παραλαμβάνει την Μονακό στη 18η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος και με δύο ήττες σε δύο αγώνες στο Champions League. Θα ντεμπουτάρει το Σάββατο (20/10), στο εκτός έδρας ματς με την Στρασμπούρ.