Ο Γιουσέιν Μπολτ συνεχίζει να κάνει πράξη το μεγάλο του όνειρο, καθώς έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των Central Coast Mariners στην Αυστραλία, όμως εντέλει είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει από την Ωκεανία στην Ευρώπη.

Όπως όλα δείχνουν η πρωταθλήτρια Μάλτας, Βαλέτα, είναι μια ευρωπαϊκή ομάδα που εξαγοράστηκε πρόσφατα κι έκανε πρόταση στον 32χρονο Τζαμαϊκανό πρώην σπρίντερ για να τον αποκτήσει. Η συγκεκριμένη ομάδα θέλει μάλιστα άμεσα τον Μπολτ, και του προσφερει συμβόλαιο μέσα στον επόμενο μήνα για να μπορεί ν’ αγωνιστεί στο Super Cup με αντίπαλο την Μπάλτζαν στις 13 Δεκεμβρίου.

Η Βαλέτα που ιδρύθηκε το 1943 και κατέκτησε την περυσινή σεζόν τον τίτλο του πρωταθλήματος τόνισε μέσω του εκπροσώπου του το εξής: «Οι πρωταθλητές είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στη Βαλέτα κι εμείς πιστεύουμε ότι όλα είναι πιθανά», για τον Μπολτ με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Μάνι Ράλις εκπροσώπου του Τζαμαϊκανού που ανέφερε: «Υπάρχει πρόταση από σύλλογο που εδώ και λίγο καιρό έχει νέους ιδιοκτήτες και φιλοδοξεί να παίξει στο Champions League».

Όλοι αρχικά νόμιζαν τη Μίλαν, όμως η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Βαλέτας ξεκαθάρισε την κατάσταση. Η ομάδα από τη Μάλτα ξεκίνησε τη σεζόν από τον πρώτο προκριματικό του Champions League, όπου αποκλείστηκε από την αλβανική Κουκέσι. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League αποκλείστηκε από τη βοσνιακή Ζρίνσκι Μόσταρ.