Ο Βασίλης Ξανθόπουλος παραχώρησε συνέντευξη σε αθλητική εφημερίδα και μίλησε για την ευρεία νίκη επί του ΠΑΟΚ, τον Λούκα Μπάνκι, αλλά και την επομένη μέρα της καριέρας του. Χαρακτήρισε τον Ιταλό τεχνικό ωραίο τύπο ο οποίος ζητάει από τους παίκτες του να μην τα πατάνε ποτέ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος γκαρντ στο Sportime:

Αρχικά είπε: «Φροντίσαμε να ήμασταν αυτοί που έπρεπε σε ένα παιχνίδι όπου έπρεπε να αντιδράσουμε μετά τις δύο ήττες που είχαμε γνωρίσει από το Περιστέρι και την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Με την Χάποελ αν και είχαμε δείξει καλά δείγματα στο τρίτο δεκάλεπτο, είχαμε μία καθίζηση κάτι που μας στοίχισε και δεν θέλαμε να συμβεί ξανά. Αυτό συζητήσαμε μέσα στα αποδυτήρια ανάμεσα στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ ώστε να ήμασταν το ίδιο σοβαροί μέχρι το τέλος. Όπως και έγινε ειδικά και στο τρίτο δεκάλεπτο όπου αυξήσαμε και άλλο τη διαφορά και δεν επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να επιστρέψει».

Όσον αφορά το αν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μπορεί να αποτελέσει οδηγό εν όψει του επικείμενου νοκ άουτ προημιτελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στις δυο ομάδες στην «PAOK Sports Arena» ο πλέι μέικερ της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρος: «Μιλάμε για ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ενα νοκ άουτ για το Κύπελλο όπου απέχει αρκετά μέχρι τότε αφού τη στιγμή αυτή προέχει αυτό με τη Νίμπουρκ. Όπως φαίνεται ήδη έχουμε μπει στα βαθιά και συνεχίζουμε».

Για τη δική του εμφάνιση με τη συνοδεία της μάσκας ο Ξανθόπουλος σχολίασε: «Δεν είναι και το πιο ευχάριστο. Ωστόσο με ευνόησε το γεγονός ότι την είχα φορέσει ξανά στον Άρη (σ.σ. τον Ιανουάριο του 2016) και φρόντισα να βοηθήσω την ομάδα μου να φθάσει στη νίκη».

Για την εικόνα της φετινής ΑΕΚ που χτίζει ο Λούκα Μπάνκι τόνισε: «Ο κόουτς είναι ένας πολύ ωραίος τύπος. Αυτό που θέλει είναι να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα που δεν θα τα παρατάει ποτέ».

Ο Ξανθόπουλος είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία στην ομάδα και το σχολίασε αυτό με τον τρόπο του: «Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ματσιούλις με έβγαλε «παππού» και μετατράπηκε σε «γιαγιά». Και πέρσι όμως ήμουνα μέχρι να έρθει ο Βασιλόπουλος».

Τέλος ο Ξανθόπουλος αν και δεν έχει σκεφτεί το πότε θα βάλει τίτλους τέλους στην καριέρα του ήδη σκέφτεται την επόμενη μέρα του: «Σκέφτομαι να γίνω προπονητής και για αυτό πηγαίνω στη σχολή Γ΄ κατηγορίας».