«Είναι ευτυχής η συγκυρία που σήμερα παρουσιάζουμε και ανακοινώνουμε τη δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση του Athens Games Festival. Πρόκειται για έναν θεσμό που πλέον καθιερώνεται και ο οποίος φιλοδοξεί να μεγαλώνει και να αναδεικνύει τη σημαντικότητα των οπτικοακουστικών μέσων και της βιομηχανίας αυτής για την ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παρουσίαση του Athens Games Festival, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία τοποθετεί τα video games εκεί όπου έπρεπε να είναι. Ο εν λόγω τομέας μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας της χώρας προς τα έξω και να δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας. Από τη χώρα μας δεν λείπει τίποτα. Ούτε τα μυαλά ούτε, βέβαια, η πολιτική βούληση για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου», πρόσθεσε ο κ Παππάς.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Λευτέρης Κρέτσος κατά την παρουσίαση στοιχείων και δεδομένων για το Athens Games Festival 2018 υπογράμμισε: «Με το δεύτερο Athens Games Festival, τηρούμε την υπόσχεσή μας, το AGF δεν είναι μια φωτοβολίδα, δεν αναλωνόμαστε σε χάρτινα οικοδομήματα, αλλά χτίζουμε θεσμούς οι οποίοι έχουν μια συνέχεια και οι οποίοι προσδίδουν εμπιστοσύνη στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Να σημειωθεί ότι στο φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν 80 εταιρείες από ανεξάρτητους δημιουργούς και 40 ομιλητές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας όπως Amazon, Google, Ubisoft, Kickstarter, Supercell αλλά και από Έλληνες επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και ερευνητές.

«Είμαστε στο στάδιο της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία εντάσσει τα video games στα επενδυτικά κίνητρα που έχει η χώρα μας για την οπτικοακουστική παραγωγή. Κίνητρο το οποίο έγινε ακόμη καλύτερο καθώς το cash rebate πάει στο 35% χωρίς όριο και καθορίζεται ένα minimum δαπανών – που είναι από τα χαμηλότερα παγκοσμίως – στις 60.000 ευρώ», πρόσθεσε ο κ Κρέτσος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ κ. Πάνος Κουάνης τόνισε κατά τον χαιρετισμό του: «Το video games industry έχει προχωρήσει πάρα πολύ, είναι πολύ προσοδοφόρο στις αναπτυγμένες αγορές, με φοβερές συνεργασίες καθώς και συνέργειες με κόμικ και κινηματογράφο. Το ΕΚΟΜΕ είναι εδώ για να ενισχύσει το δημιουργικό και επιχειρηματικό σκέλος της δημιουργίας και παραγωγής παιχνιδιών».