Ξένη σειρά

«Deadly women» ΣΚΑΪ, 00:30
Στη σειρά ντοκιμαντέρ «Deadly Women» η Κάντις Ντε Λονγκ, σε συνεργασία με ψυχολόγους, εγκληματολόγους και ιατροδικαστές, μας βάζει στον μυστικό κόσμο μιας διεστραμμένης αδελφότητας που αποτελείται αυστηρά από γυναίκες δολοφόνους.

Ελληνική ταινία

«Επτά θυμοί» ΕΡΤ2, 23:45
Ο Πέτρος βιώνει την απογυμνωμένη ελληνική παράνοια, ερχόμενος σε επαφή από επιλογή ή από σύμπτωση με ανθρώπους «διαφορετικούς»: Εναν άραβα μετανάστη, που έρχεται σε μια χώρα απίστων. Μια ελληνογαλλίδα τσελίστα, που κουβαλά την αγωνία της αλκοολικής μητέρας της. Εναν νεαρό αλβανό πιανίστα, που φέρει την κατάρα της προσωπικής του θεότητας. Εναν έλληνα μετανάστη, που επαναπατρίζεται. Εναν διευθυντή τράπεζας, που πιστεύει ότι όλα εξαγοράζονται. Εναν αστυνομικό, που φτιάχνει μια δική του ιστορικοπολιτική πραγματικότητα. Για καθεμία απ’ αυτές τις γνωριμίες, ο Πέτρος θα καταβάλει και ένα αντίτιμο. Μερικές φορές υλικό, άλλες ψυχικό-συναισθηματικό. Πρωταγωνιστούν οι Μάξιμος Μουμούρης, Νίκος Γκέλια, Σοφία Κόκκαλη, Κόρα Καρβούνη, Χάρης Φραγκούλης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Myzafer Zifla, Μαρία Σκουλά, Στέλιος Μάινας, Νένα Μεντή. (Ελλάδα, 2014, 113′)

Ξένη ταινία

«Υπόθεση Καρλίτο» STAR, 00:45
Ο Καρλίτο είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη. Oταν κάποια στιγμή συλλαμβάνεται, το δικαστήριο τον καταδικάζει σε τριάντα χρόνια κάθειρξη. Πέντε χρόνια μετά όμως, αποφυλακίζεται χάρη στον δικηγόρο του, που εκμεταλλεύεται ένα «παραθυράκι» του νόμου. Τα χρόνια που πέρασε στη φυλακή τον έκαναν να αποφασίσει να βαδίσει πια στον ίσιο δρόμο κι έτσι δέχεται την πρόταση ενός φίλου του να γίνει συνέταιρος σε ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων. Προκειμένου όμως να μαζέψει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την επένδυση, πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο. Εκεί, για μία ακόμη φορά, δεν αργεί να έρθει σε επαφή με όλους εκείνους τους ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να αποφύγει. Πρωταγωνιστούν οι Αλ Πατσίνο, Σον Πεν, Πενέλοπε Αν Μίλερ. (HΠA, 1993, 140′)