Την καταδίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για προσβολή της προσωπικότητας του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι δικαστές έκαναν δεκτή αγωγή του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος παραστάθηκε με δικηγόρο τον Θάνο Πλεύρη και καταδίκασε (με την υπ’ αριθμ 3768/2018 απόφαση) τον Κώστα Βαξεβάνη με το ποσό των 5.000 ευρώ.

Η αγωγή κατατέθηκε για προσβολή της προσωπικότητας του αντιπροέδρου της ΝΔ καθώς ο  δημοσιογράφος είχε ισχυρισθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε «business» στο «Ντυνάν» επί 14 συναπτά έτη, ακόμη και όταν ήταν Υπουργός.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι τα όσα αναφέρονται είναι ψευδή καθώς η εταιρεία που συναλλάχθηκε με το νοσοκομείο δεν ήταν του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά του αδελφού του Λεωνίδα Γεωργιάδη και υπήρξε μόλις μία συναλλαγή για αγορά ημερολογίων το 2008 και ουδεμία άλλη. Οι δικαστές έκριναν ότι ουδέποτε έγιναν «οικογενειακές business» και πολύ περισσότερο δεν έγιναν αυτές επί 14 συναπτά έτη και όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν Υπουργός.

Το Δικαστήριο δέχθηκε, εκτός του ότι όλα είναι ψευδή, ότι για το σκέλος που αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Βαξεβάνης γνώριζε το ψεύδος και κατασκεύασε το ψευδές δημοσίευμα και άρα διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και για το υπόλοιπο σκέλος ότι είχε σκοπό να εξυβρίσει και να προσβάλει την προσωπικότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Συνέχεια αναμένεται να δοθεί στο Εφετείο.

Δείτε εδώ όλη την απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ