Η ανασύνταξη του κοινωνικού διαλόγου, μετά την υποβάθμισή του τα τελευταία χρόνια, θα είναι το θέμα εκδήλωσης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της οργάνωσης, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 στις 13:00.

Την εκδήλωση, θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νίκος Βούτσης ενώ έχουν κληθεί και θα πάρουν μέρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Στην διάρκεια της συζήτησης αναμένεται να αναπτυχθεί ο ρόλος της Ο.Κ.Ε. στην σημερινή εποχή έντονων εξελίξεων και ανακατατάξεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Επίσης η σχέση Βουλής και Ο.Κ.Ε., καθώς και ο ρόλος των Κοινωνικών Εταίρων και της Κοινωνίας των Πολιτών για την εδραίωση της δημοκρατίας, την ανάπτυξη και τη μείωση των ανισοτήτων.

Σε σχετική με την εκδήλωση ανακοίνωσή της η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σημειώνει τα εξής: «σε μια εποχή έντονων εξελίξεων, ανακατατάξεων και προβλημάτων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, η ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και των κοινωνικών εταίρων είναι η μοναδική επιλογή για τη δημοκρατία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, δομικά στοιχεία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».