Τo παρόν και μέλλον του Ομίλου Grimaldi

Παρουσιάστηκε το πρωί στο ΧΧΙΙ Εuromed Convention που πραγματοποιείται 5 – 7 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής

Tο παρόν και το μέλλον του Ομίλου Grimaldi παρουσιάστηκε το πρωί στο ΧΧΙΙ Εuromed Convention που πραγματοποιείται 5 – 7 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό 12 σύγχρονα πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων έχουν ήδη παραγγελθεί ενώ επτά πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων και φορτηγών θα παραδοθούν ως το 2020. Επίσης έξι πλοία για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων θα ενταχθούν στο στόλο της εταιρείας το 2018 και δυο εκατομμύρια περισσότεροι επιβάτες είναι ο στόχος για το 2019 σε σχέση με το 2017 (ένα εκατομμύριο επιπλέον μεταφέρθηκαν το 2018).

Παράλληλα η θυγατρική Minoan Lines κλείνει το 2018 με κέρδη και έχοντας γίνει εκκαθάριση των συνολικών χρεών της. Επιπροσθέτως από τους 15.000 εργαζόμενους του Ομίλου, οι 12.000 είναι ευρωπαίοι πολίτες.

Τις εργασίες παρακολουθούν περισσότερα από 600 μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας που ασχολούνται με τα logistics, λιμάνια, μεταφορές και Οικονομία προκειμένου να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που σχετίζονται με τις «λεωφόρους» της θάλασσας.

Αναφορικά με τα 12 νέα πλοία που θα ενταχθούν στο στόλο του ΟμίλουGrimaldi τα επόμενα χρόνια επισημάνθηκε ότι θα μειωθούν στο μηδέν οι ρυπογόνες εκπομπές στα λιμάνια χάρη σε καινοτόμες μπαταρίες λιθίου και θα αποτελέσουν τις νέες ναυαρχίδες του παγκόσμιου στόλου  για τις εμπορευματικές μεταφορές, τόσο για το μέγεθος όσο και για τον τεχνολογικό εξοπλισμό τους.

Για το στόχο της αύξησης του αριθμού επιβατών με τα πλοία τωνGrimaldi Lines, Minoan Lines, Finnlines σημειώθηκε ότι θα επιτευχθεί λόγω της διεύρυνσης του στόλου των πλοίων ropax με έξι νέα των

Cruise Ausonia και Cruise Bonaria που κάνουν δρομολόγια στη Σαρδηνία, των Corfu και Florencia που συνδέουν Ελλάδα και Ιταλία, του Mykonos Palace που έχει ενταχθεί στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά και του Santorini Palace που κάνει δρομολόγια στη γραμμή Κρήτη – Κυκλάδες.

«Η ανάπτυξή μας βασίζεται στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων μας σε όλο τον κόσμο σε στεριά και θάλασσα» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Εμάνουελ Γκριμάλντι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk