Γεννηματά: Το τραπεζικό σύστημα δοκιμάζεται από το έλλειμμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης

Την ανάγκη να διασφαλιστεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος χωρίς την κοινωνική αναταραχή μαζικών πλειστηριασμών, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

Την ανάγκη να διασφαλιστεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος χωρίς την κοινωνική αναταραχή μαζικών πλειστηριασμών, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, μετά τη συνάντηση τόνισε ότι παρά το αφήγημα της Κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου η αστάθεια και η αβεβαιότητα στην οικονομία, υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας. «Η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι επενδύσεις δεν έρχονται, τα επιτόκια δανεισμού είναι απαγορευτικά, το τραπεζικό σύστημα δοκιμάζεται. Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, η Κυβέρνηση δεν μπορεί» επεσήμανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Γεννηματά δεν κρύβει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και κυρίως για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που θα πλήξει τους πλέον αδύναμους. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως επισημαίνει σε συνομιλητές της θα οδηγήσει σε αδιέξοδο. Προφανώς η λύση, όπως υπογραμμίζει δεν είναι «να μετατραπούν οι τράπεζες από πιστωτικά ιδρύματα σε μεσιτικά γραφεία».

Η κυρία Γεννηματά επανέφερε την πρότασης της, για τη δημιουργία μιας Bad Bank, με δημόσια αλλά και ιδιωτικά κεφάλαιο που θα διαχειρισθεί τα κόκκινα δάνεια των Τραπεζών, και την οποία θεωρεί ότι «απόλυτα επίκαιρη» καθώς το μοντέλο αυτό συζητείται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη

Την Πέμπτη, στο πλαίσιο της ανάδειξης των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής ενόψει των εκλογών πραγματοποιήθηκε η πρώτη, μετά από χρόνια, ενημέρωση των συντακτών.

Επί της ουσίας, επρόκειτο για μια «φιλική κουβέντα» κατά την οποία ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, ο γραμματέας επικοινωνίας Σταμάτης Μαλέλης και οι στενοί συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά, Νίκος Βοσδοδγάνης και Φίλλιπος Φιλλιπακόπουλος επανέλαβαν τα όσα τόνισε η Φώφη Γεννηματά στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής.

Δηλαδή την επιμονή για αυτόνομη πορεία και το αίτημα προς τους πολίτες για ισχυρή εντολή που θα επιτρέψει στο Κίνημα Αλλαγής να συμβάλλει με τρόπο καθοριστικό στην ύπαρξη, μετά τις εκλογές μιας ευρείας πλειοψηφίας που θα είναι σε θέση να βγάλει τη χώρα από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk