Υπογράφηκε σήμερα (και δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια) το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο εγκρίνεται η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πειραιώς.

Ειδικότερα, η τροποποίηση εστιάζει στην οδό «Ακτή Κουμουνδούρου» στο Μικρολίμανο, µε την έγκριση ρυμοτομικής γραμμής και τον χαρακτηρισμό της ως δρόμου ήπιας κυκλοφορίας (χωρίς δυνατότητα στάθμευσης).

Επίσης, η οδός Μίνωος, μεταξύ των οδών Ναυάρχου Βότση και Ακτής Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζεται ως πεζόδρομος. Αναμένεται η δημοσίευσή του ΠΔ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, πριν από περίπου έναν μήνα είχε εγκριθεί από το Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά η έγκριση της μελέτης για την ανάπλαση του Μικρολίμανου.

Στόχος του έργου είναι να απελευθερωθεί το θαλάσσιο μέτωπο από τα αυθαίρετα στέγαστρα καταστημάτων (εστιατορίων και καφέ) αλλά και τα τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν τον χώρο, τα οποία θα μετακινηθούν προς το εσωτερικό, και θα ενταχθούν στον νέο σχεδιασμό.

Έτσι, θα δημιουργηθεί μια ελεύθερη ζώνη περιπάτου δίπλα στη θάλασσα. Ο προϋπολογισμός του έργου της αστικής ανάπλασης στο Μικρολίμανο ανέρχεται σε 5.700.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.