Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό του

Την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου με απόδοση ευθυνών «σε κάθε κατεύθυνση», απαιτεί Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καταδικάζοντας παράλληλα τον άγριο ξυλοδαρμό και το λιντσάρισμα του στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, με άλλο ψήφισμα του καταδικάζει τις κλήσεις σε απολογία μελών του κινήματος, για το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Με τα δύο αυτά ψηφίσματα κατά τη συνεδρίασή στις 27/09, το ΠΕΣΥ παρεμβαίνει στη δημόσια συζήτηση και τοποθετείται ως εξής:

-Το ΠΕΣΥ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις κλήσεις σε απολογία και τις σχεδιαζόμενες δίκες, προσώπων του κινήματος που αγωνίζεται υπερασπιζόμενο το δικαίωμα των πολιτών στην κατοικία ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με πιο πρόσφατη και χαρακτηριστική περίπτωση την κλήση σε απολογία του γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

-Επαναλαμβάνει τη στήριξή του στο αίτημα προστασίας από κάθε διαδικασία πλειστηριασμού αποκλειστικά και μόνο σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία μικρομεσαίων νοικοκυριών και ζητά την άμεση θεσμική κατοχύρωσή του, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

-Τέλος, επαναδιατυπώνει προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή, την ανάγκη ικανοποίησης των αιτημάτων που κατέθεσε με την υπ» αριθμ. 370/2016 απόφασή του, με έμφαση στην απαγόρευση πώλησης σχετικών δανειακών πακέτων σε funds.

Επίσης, το ΠΕΣΥ καταδικάζει τον άγριο ξυλοδαρμό και το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας που οδήγησε στον θάνατό του. Καταδικάζει το φαινόμενο πύκνωσης της αυτοδικίας και της υπεράσπισης ή ακόμα και της ανοχή της στη δημόσια σφαίρα, που οδηγεί στην κοινωνική νομιμοποίησή της. Η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και «η κανονικοποίηση αυτού του φαινομένου μας βρίσκει αντίθετους». Τέλος, το ΠΕΣΥ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του και απαιτεί την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του και την απόδοση ευθυνών σε κάθε κατεύθυνση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία