Η Google γιορτάζει τα εικοστά της γενέθλια

Με ένα βίντεο γιορτάζει σήμερα η Google τα 20 χρόνια ζωής της

''

Με ένα βίντεο γιορτάζει σήμερα η Google τα 20 χρόνια ζωής της. Η εταιρεία που άλλαξε τον τρόπο που αναζητούμε πληροφορίες ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Ενώ οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματά τους μετρώντας πόσες φορές οι όροι αναζήτησης εμφανίζονταν στην σελίδα, οι δύο τους δημιούργησαν ένα καλύτερο σύστημα που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων. Ονόμασαν τη νέα τεχνολογία PageRank, η οποία καθόριζε τη συνάφεια μιας ιστοσελίδας από τον αριθμό και τη σημαντικότητα των σελίδων που οδηγούν πίσω σε αυτήν.

Ονόμασαν τη μηχανή αναζήτησής τους Google. Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol» (ονομασία που είχε αρχικά επιλέξει ο Πέϊτζ), τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Οι 10 εντολές της Google

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Google, Πέϊτζ και Μπριν, οι ίδιοι και κατ’επέκταση η εταιρεία τους, βασίζονται σε 10 θέσεις που προσπαθούν να τηρούν

 1. Αφοσίωση στον χρήστη και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.
 2. Είναι καλύτερο να κάνεις ένα πράγμα πραγματικά πολύ καλά.
 3. Το γρήγορο είναι καλύτερο από το αργό.
 4. Η δημοκρατία στο διαδίκτυο λειτουργεί.
 5. Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο γραφείο σας, για να πάρετε μια απάντηση.
 6. Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να κάνετε κακό.
 7. Πάντα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω.
 8. Η ανάγκη για πληροφορίες ξεπερνάει όλα τα σύνορα.
 9. Μπορείτε να είστε σοβαροί και χωρίς κοστούμι.
 10. Το τέλειο από μόνο του δεν είναι αρκετά καλό.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
 • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk