Ελληνική ταινία

«Ουζερί Τσιτσάνης» ΣΚΑΪ, 21.00
Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, η ταινία διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Ομως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν χριστιανό και μια εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά  τραγούδια του. (Ελλάδα, 2015, 116′)

Ξένες ταινίες

«Μαγεία στο σεληνόφως» ΕΡΤ2, 22.00
Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’20 και το καλοκαίρι στη Γαλλική Ριβιέρα είναι «καυτό». Ενας Εγγλέζος καταφτάνει ξαφνικά, όχι ως ένας απλός παραθεριστής, αλλά ως ο άνθρωπος που του έχει ανατεθεί να διεισδύσει και να διαλευκάνει μια απάτη. Ανάμεσα στις αριστοκρατικές επαύλεις, τα μικρά τζαζ μπαρ και τις ατέλειωτες αμμουδιές της Κυανής Ακτής, ο Γούντι Αλεν πλέκει την απολαυστική ιστορία του. Πρωταγωνιστούν οι Εμα Στόουν, Κόλιν Φερθ, Μάρσα Γκέι Χάρντεν, Τζάκι Γουίβερ, Χάμις Λινκλέιτερ, Αϊλίν Ατκινς, Σάιμον Μακ Μπέρνι, Κάθριν Μακ Κόρμακ. (ΗΠΑ / Αγγλία / Γαλλία, 2014, 94′)
«Ατακτος παππούς»ΑΝΤ1, 22.30
Ο Τζέισον επιστρέφει στην ανυπόμονη μνηστή του, Μέρεντιθ, αλλά πρώτα κάνει μια στάση από τον παππού του, έναν «ανώμαλο» πρώην στρατιωτικό, τον Ντικ. Ο παππούς δεν είναι τόσο σύμφωνος για έναν γάμο που μπορεί να μην είναι ο απόλυτα κατάλληλος για τον εγγονό του. Ετσι, για να τον βοηθήσει να πάρει την κατάλληλη απόφαση, τον πηγαίνει στο κατάλληλο μέρος: spring-break στη Φλόριντα. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ζακ Εφρον, Ζόι Ντόιτς, Ομπρεϊ Πλάζα. (ΗΠΑ, 2016, 102′)