• Αναζήτηση
 • Πρόστιμο – μαμούθ 4,3 δισ. ευρώ στη Google από την Ευρωπαϊκή Ενωση

  Πρόστιμο 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε η Κομισιόν στη Google για το σύστημα Android που χρησιμοποιεί η εταιρεία.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Πρόστιμο 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε η Κομισιόν στη Google για το σύστημα Android που χρησιμοποιεί η εταιρεία.
  Μετά από τριετή έρευνα, η αρμόδια Αρχή της ΕΕ για τον ανταγωνισμό κατηγορεί την Google ότι χρησιμοποιεί το σύστημα Android για να περιθωριοποιήσει τους ανταγωνιστές της. Η έρευνα αυτή θεωρείται ως η πιο σημαντική από τις τρεις που έχει διεξαγάγει η ΕΕ κατά της πιο δημοφιλούς διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης στον κόσμο.
  Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε η Επίτροπος της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ευαισθητοποιημένη σε θέματα υψηλής τεχνολογίας και καταναλωτών, ανακοίνωσε το πρόστιμο μαμούθ λέγοντας ότι η Google είχε «αρνηθεί στους ευρωπαίους καταναλωτές τα οφέλη από τον αποτελεσματικό ανταγωνισμό στον σημαντικό τομέα της κινητής τηλεφωνίας».
  Σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν, ο αμερικανικός όμιλος έχει επιβάλλει παράτυπους όρους στις εταιρίες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα και έχουν σε αυτά εγκατεστημένο το Android.
  Σημειώνεται πως η Ευρωπαία Επίτροπος έχει επιβάλλει ήδη πρόστιμο 2,4 δισ, ευρώ στην αμερικανική εταιρεία για την υπηρεσία σύγκρισης προϊόντων-τιμών με την Google να βρίσκεται σε διαδικασία έφεσης κατά της απόφασης.
  Media
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk