Ντοκιµαντέρ

«Κεντρική αγορά: Γεύσεις της πόλης», ΕΡΤ2, 10.00
Ποιος δεν έχει ανακαλύψει μια ξένη πόλη μέσω της τοπικής αγοράς; Δέκα πόλεις – δέκα αγορές τροφίμων που σφύζουν από ζωή. Πανδαισία χρωμάτων, παλλόμενοι ήχοι, μυρωδιές, ελκυστικά προϊόντα που διεγείρουν τις πέντε αισθήσεις μας. Ομως τι πραγματικά γνωρίζουμε για τις αγορές τροφίμων; Η σειρά μάς ξεναγεί στις κεντρικές αγορές τροφίμων της Βαρκελώνης, της Βουδαπέστης, της Βιέννης, της Λυών, του Τορίνο, της Φλωρεντίας, της Τουλούζης, του Ζάγκρεμπ, της Ρίγα και του Φράιμπουργκ. Με τη χρήση γραφικών, εξερευνά τις αγορές και ανακαλύπτει τα προϊόντα τους και τους τοπικούς παραγωγούς μέσα από μια εντελώς νέα προσέγγιση. Στο σημερινό επεισόδιο: Τουλούζη.
Ιστορίες καθηµερινών ανθρώπων: Μαιρηβή, η γυναίκα µε τις κούκλες, ΒΟΥΛΗ, 22.00
Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση της τέχνης του κουκλοθεάτρου στην Ελλάδα με τη σύγχρονη, ευρεία έννοιά της. Βασίζεται στην αγάπη και στη γνώση μιας δημιουργικής καλλιτεχνικής ομάδας που αποτελείται από ανθρώπους επαγγελματίες του ελληνικού και ευρωπαϊκού κουκλοθεάτρου.

Ξένη ταινία

«Ο άνθρωπος µε τις σιδερένιες γροθιές», STAR, 22.00
Στην Κίνα, την εποχή της φεουδαρχίας, ένας σιδηρουργός όπλων που ζει σε ένα μικρό χωριό αναγκάζεται να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τους συγχωριανούς του με τον πατροπαράδοτο κουνγκ φου τρόπο. Ικανοί πολεμιστές, ατρόμητοι μισθοφόροι και ένας φαινομενικά απλός σιδεράς ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια σε μια θανάσιμη απειλή. Πρωταγωνιστούν οι Ράσελ Κρόου, RZA, Λούσι Λιου, Ντέιβ Μπαουτίστα. (ΗΠΑ, 2012, 85′)

HeliosPlus