Έξι οι «επιλεγέντες» υπερθεματιστές

Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα, η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου.

Έξι είναι τελικά οι «επιλεγέντες» υπερθεματιστές που θα πάρουν τηλεοπτική άδεια γενικού περιεχομένου. Και είναι επιλεγέντες και όχι οριστικοί υπερθεματιστές καθώς από αύριο ξεκινά ο έλεγχος της αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος στα πόθεν έσχες των μετόχων των έξι εταιρειών, ο οποίος θα διαρκέσει 45 ημέρες.

«Για εμάς είναι οριστικοί. Εάν δεν υπάρξει κάποιο κώλυμα από την Αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος, τότε δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι άλλο» σχολίασε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ κ. Ροδόλφος Μορώνης.

Μετά και τον ενδελεχή έλεγχο του φακέλου της Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε. τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισαν να δώσουν την έκτη άδεια στο κανάλι συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη με μια όμως προϋπόθεση «ότι θα προσκομίσει έως τις 26.06.2018 στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η πλήρης εξόφληση με τραπεζικό δανεισμό του συνολικού πιστωμένου τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετόχων της M.P.J HOLDINGS LTD από την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD στην Maritime-Nadine Boole και κατά προέκταση η πραγματική οικονομική σύνδεση της τελευταίας με το μετοχικό κεφάλαιο της υποψηφίας».

Ουσιαστικά η Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε. θα πρέπει μέχρι τις 26 Ιουνίου να προσκομίσει προς την Βελγίδα επιχειρηματία κυρία Martine-Nadine Bolle δάνειο ύψους 6,6 εκατομμυρίων ευρώ για τη μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. HOLDINGS LTD ιδιοκτήτρια εταιρεία της Τηλεοπτική Ελληνικής από την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD.

Σύμφωνα με τον κ. Μορώνη εκπρόσωποι της εταιρείας προσκόμισαν έγγραφο σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται σε συζητήσεις με «αναγνωρισμένο πιστωτικό ίδρυμα », όπως αναφέρει ο νόμος, για να λάβουν δάνειο 6,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η λίστα με τους τελικούς υπερθεματιστές έχει ως εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (STAR CHANNEL)

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ALPHA)

4. ANTENNA TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΕ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΨΙΛΟΝ)

6. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

Εντωμεταξύ, εκκρεμεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας Ant1, Alpha, ΣΚΑΪ, Star και της ΕΙΤΗΣΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Το παιχνίδι συνεχίζεται

Όσον αφορά την έβδομη-ορφανή άδεια του διαγωνισμού, βάση νόμου, μπορεί να επαναπροκηρυχθεί εάν υπάρχει ενδιαφέρον μέχρι την επόμενη προκήρυξη αδειών.

Προς το παρόν τα μέλη του ΕΣΡ δεν έχουν καταλήξει στο ποιες άδειες θα προκηρυχθούν στη συνέχεια, όμως στο διάστημα των 45 ημερών που θα βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος της Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στο σχεδιασμό της επόμενης φάσης της αδειοδότησης.

Δήλωση Υπουργού ΨΗΠΤΕ

Με αφορμή την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι «η σημερινή μέρα αποτελεί, αναμφίβολα, μια σπουδαία, μια ιστορική μέρα για τα τηλεοπτικά πράγματα στην Ελλάδα Ο νόμος 4339/2015 και το Σύνταγμα εφαρμόζονται. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων εφαρμόζονται. Μετά από 27 χρόνια ανομίας και παράνομης αξιοποίησης ενός δημόσιου αγαθού, του φάσματος, μετά από τρία χρόνια επίμονων προσπαθειών να τεθεί ένα πλαίσιο νομιμότητας σε έναν άναρχο -κατ’ επιλογή, δυστυχώς, των προηγούμενων Κυβερνήσεων- χώρο, η Ελλάδα αποκτά επιτέλους τηλεοπτικούς σταθμούς με νόμιμες άδειες».

»Ο διαγωνισμός, τον οποίο ορισμένοι πολιτικοί χώροι δεν επιθυμούσαν να ολοκληρωθεί, προστατεύοντας συγκεκριμένα συμφέροντα, ολοκληρώθηκε. Κάθε σταθμός οφείλει να καταβάλει το υψηλό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ, να διατηρήσει 400 θέσεις εργασίας κατ’ ελάχιστο, να λειτουργεί σε σύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις και, βεβαίως, να παράγει πρωτότυπο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα, όπως προβλέπει η πάρα πολύ αυστηρή νομοθεσία. Η ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, δημιουργεί αίσθημα δικαίωσης».

»Και σε όσους εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση και στους πολίτες, αλλά και στους εργαζόμενους που απαίτησαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να δημιουργήσει τις συνθήκες για την ιστορική αυτή αλλαγή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Η στείρα άρνηση ηττήθηκε. Η Πολιτεία ρύθμισε. Η συνταγματικότητα νίκησε».

Στο δημόσιο η συχνότητα 99,5

Στο ελληνικό δημόσιο επέστρεψε η συχνότητα 99,5 που χρησιμοποιούσε ο ΒΗΜΑ FM. Η απόφαση του ΕΣΡ οριστικοποιήθηκε σήμερα και πρόκειται να επιδοθεί στην ΕΕΤΤ ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να απομακρύνουν τους πειρατές που έχουν καταλάβει τη συχνότητα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk