Ξανθός: Μεγάλη η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου

«Μεγάλη» απώλεια για την κοινωνική και επιχειρηματική ζωή της χώρας χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τον θάνατο του ιδρυτή και προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλου Γιαννακόπουλου.

«Μεγάλη» απώλεια για την κοινωνική και επιχειρηματική ζωή της χώρας χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τον θάνατο του ιδρυτή και προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλου Γιαννακόπουλου.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο κ. Ξανθός αναφέρει επί λέξει: «Ο Π. Γιαννακόπουλος «έφυγε» από τη ζωή έχοντας διαγράψει μια αξιοσημείωτη διαδρομή στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της χώρας. Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για τους οικείους του, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της επιχείρησής του, αλλά και για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και τον κόσμο της παραγωγικής οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) με τη σειρά της σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι ο εκλιπών «κράτησε την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία ακέραιη και ιδιαίτερα δραστήρια, φωτεινό παράδειγμα ισχυρού πυλώνα εθνικής ανάπτυξης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΦ έχει ως εξής:

«Η ΠΕΦ αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, έναν από τους πραγματικούς πατριάρχες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, ξεχώρισε για την μοναδική προσφορά του στην Ελλάδα, στην εθνική οικονομία και τους εργαζόμενους της εταιρείας του.

Όλα αυτά τα χρόνια αλλά, κυρίως, σε περίοδο ύφεσης και αποβιομηχάνισης κράτησε την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία ακέραιη και ιδιαίτερα δραστήρια, φωτεινό παράδειγμα
ισχυρού πυλώνα εθνικής ανάπτυξης.

Διακρίθηκε για την πλούσια επενδυτική του δραστηριότητα δημιουργώντας και διατηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Τέλος, με το ήθος του, το αξιακό του όραμα και το μεγαλειώδες φίλαθλο πνεύμα του τίμησε τον ελληνικό αθλητισμό όσο λίγοι.

Η ΠΕΦ και τα Μέλη της εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους, στην οικογένειά του και στους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk