• Αναζήτηση
 • Σύλληψη 21χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

  Τα ηλεκτρονικά ίχνη πρόδωσαν 21χρονο παιδόφιλο, που διέμενε σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τα ηλεκτρονικά ίχνη πρόδωσαν 21χρονο παιδόφιλο, που διέμενε σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

  Οι διωκτικές αρχές αξιοποίησαν στοιχεία αμερικανικού Οργανισμού που ασχολείται με εξαφανίσεις ανηλίκων και υποθέσεις παιδικής κακοποίησης (NCMEC). Τα στοιχεία αυτά συνδέονταν με ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, οι οποίοι κατείχαν και διαμοίραζαν αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

  Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που ανήκει στην οικία του 21χρονου. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του νεαρού και «έδεσαν» την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από το σπίτι κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας με κάρτα SIM και εξωτερική κάρτα μνήμης, που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Ο νεαρός παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk