• Αναζήτηση
 • Συνάντηση Σκουρλέτη-ΚΕΔΕ για τον «Κλεισθένη Ι»

  Mε εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη και του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένη Παπασταμόπουλου, στο πλαίσιο των συζητήσεων για το νομοσχέδιο του υπουργείου «Κλεισθένης Ι».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Mε εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),  συναντήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη και του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένη Παπασταμόπουλου, στο πλαίσιο των συζητήσεων για το νομοσχέδιο του υπουργείου «Κλεισθένης Ι». Υπενθυμίζεται πως σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση έχει ταχθεί κατά του σχεδίου νόμου καθώς όπως τονίζεται το τελευταίο διάστημα από εκπροσώπους της το νομοσχέδιο δεν είναι πραγματική μεταρρύθμιση για τους δήμους και τις περιφέρειες.

  «Καλέσαμε στo υπουργείο Εσωτερικών την ΚΕΔΕ, για να μας καταθέσει -εάν το κρίνει και η ίδια σκόπιμο- τις προτάσεις της, καθώς πια βαδίζουμε στην τελευταία φάση της διαβούλευσης, του «Κλεισθένη 1». Και μόνο το γεγονός ότι η ΚΕΔΕ ανταποκρίθηκε σε αυτή την πρόσκληση, θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί αποτέλεσμα δεύτερων και πιο ώριμων σκέψεων και από την προηγούμενη φάση των καταγγελιών να πάμε έστω και τώρα στο διάλογο.

  Κατατέθηκε και ένα πόρισμα εκ μέρους της ΚΕΔΕ, το οποίο θα το μελετήσουμε. Εμείς μέχρι την τελευταία στιγμή είμαστε ανοιχτοί σε δημιουργικές και γόνιμες προτάσεις. Βεβαίως την ίδια ώρα που κατατέθηκε αυτό το πόρισμα συγκεκριμένων προτάσεων από την ΚΕΔΕ, υπήρξαν για άλλη μία φορά τοποθετήσεις πλήρως απορριπτικές. Αυτή την αντιφατική στάση θα την κρίνει ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης. Εμείς μέχρι την τελευταία στιγμή θα συζητάμε, έχοντας όμως αποσαφηνίσει ότι βάση της συζήτησης είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Για μας η υπόθεση της απλής αναλογικής είναι αδιαπραγμάτευτη», δήλωσε μετά το τέλος της συζήτησης ο υπουργός.

  Παράλληλα τόνισε πως στο μεγάλο κύκλο επαφών με αιρετούς, έχει καταγράψει γόνιμες παρατηρήσεις, πολλές από τις οποίας ήδη έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο. «Για παράδειγμα θα ξανασκεφτούμε -διότι θεωρούμε ότι παρουσιάζει πολλά λειτουργικά προβλήματα- να περάσει η υπηρεσία του Πρασίνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα, άρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk