• Αναζήτηση
 • ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή

  Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, αναμένεται να παρουσιαστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή, 7 και 8 Ιουνίου, λόγω των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα Πέμπτη και Παρασκευή, 7 και 8 Ιουνίου, λόγω των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

  Συγκεκριμένα, για την ερχόμενη Πέμπτη η ΠΟΣ αποφάσισε την κήρυξη τριών τρίωρων στάσεων εργασίας (05.00 – 08.00, 13.00 – 16.00, 21.00 – 24.00), ενώ για την Παρασκευή αποφάσισε 24 απεργία για όλα τα μέλη της που απασχολούνται στις εταιρείες ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ.

  Οι κινητοποιήσεις γίνονται, λόγω της κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς για την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η ΠΟΣ, σε περίπτωση που το ΤΑΙΠΕΔ δώσει και νέα μετάθεση στην κατάθεση προσφοράς, οι κινητοποιήσεις θα ανασταλούν.

  Τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων λόγω των κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών

  Τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων φέρνουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) διαμαρτυρόμενη για την ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού. Συγκεκριμένα, οι σιδηροδρομικοί προχωρούν αύριο, Πέμπτη, σε 3ωρες στάσεις εργασίας (ώρες 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-24.00) καθώς και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018.

  Οι κινητοποιήσεις επηρεάζουν τα δρομολόγια στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, στον Προαστιακό Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

  Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΟΣ για τις κινητοποιήσεις αναφέρει τα εξής: «Οι Σιδηροδρομικοί ήταν και είναι αντίθετοι με την πώληση των εταιρειών του Σιδηρόδρομου και συνεχίζουν να αναρωτιούνται, τώρα που ολοκληρώνονται τα έργα που πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός, γιατί ξεπουλούν και την ΕΕΣΣΤΥ μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

  Με διαδικασίες αδιαφανείς και χωρίς καμία μέριμνα για τους εργαζόμενους – τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα – προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, με μοναδικό ενδιαφερόμενο για την εξαγορά της την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που πιθανόν να γνωρίζει εκ των προτέρων την αποτιμώμενη αξία της».

  Όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση της εταιρείας λειτουργίας, «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και εκφράζει τη λύπη της για όποια ταλαιπωρία υποστεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, για τις οποίες η εταιρία ουδεμία ευθύνη φέρει και στις οποίες δεν συμμετέχει το προσωπικό της» όπως γράφεται στην ανακοίνωση.

  Αναλυτικές πληροφορίες για τα δρομολόγια που καταργούνται ή τροποποιούνται και όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, παρέχονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.trainose.gr) και στο τηλέφωνο 14511.

  Κοινωνία