Οδηγίες στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ για τη συμπλήρωση μηχανογραφικού

Έναν πλήρη οδηγό με οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων των επαγγελματικών λυκείων εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Έναν πλήρη οδηγό με οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων των επαγγελματικών λυκείων εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, στη στήλη Σειρά Προτίμησης οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν με αύξουσα σειρά τις προτιμήσεις για τα τμήματα ή τις εισαγωγικές κατευθύνσεις που επιθυμούν. Πχ. Για συνολικά 10 προτιμήσεις , ο αριθμός 1 δηλώνει ότι αυτό είναι το πρώτο τμήμα που επιθυμείς να εισαχθείς και ο αριθμός 10 δηλώνει ότι αυτό είναι το τελευταίο τμήμα που επιθυμείς να εισαχθείς.

Εννοείται ότι στις προτιμήσεις σου μπορείς να συμπεριλάβεις τμήματα ή/και εισαγωγικές κατευθύνσεις, όπως εσύ επιθυμείς. Η σειρά των προτιμήσεών σου πρέπει να εκφράζει την πραγματική σου επιθυμία, δηλαδή πρώτα να δηλώνεις τη σχολή που πραγματικά επιθυμείς να εισαχθείς, άσχετα με τον αριθμό των μορίων σου, και μετά τις λοιπές. Δεν εισάγεσαι σε σχολή για την οποία δεν δήλωσες προτίμηση.

Αν με το σύνολο των μορίων σου εισάγεσαι σε περισσότερες από μια σχολές από αυτές που έχεις δηλώσει προτίμηση, τότε θα εισαχθείς σε αυτήν που έχεις δηλώσει με προγενέστερη
προτίμηση. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται να δηλώσεις τμήμα, στο οποίο είσαι ήδη σπουδαστής από προηγούμενο έτος.

Διαβάστε το έντυπο με τις οδηγίες

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk