Κουφοντίνας: Δεν θα έκανα ποτέ δήλωση μετάνοιας για τη «17Ν»

Αμετανόητος για τις πράξεις του εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ο «φαρμακοχέρης» της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος κάνει απεργία πείνας καθώς δεν του δόθηκε άδεια.

Αμετανόητος για τις πράξεις του εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ο «φαρμακοχέρης» της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος κάνει απεργία πείνας καθώς δεν του δόθηκε άδεια.
Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών δηλώνει ότι «ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα».

Και συνεχίζει: «Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα απολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποδίδει ευθύνες, για το γεγονός ότι δεν χορηγήθηκε άδεια, στην κυβέρνηση: «Μέγιστη ευθύνη και η κυβέρνηση όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το «εισαγγελικό βέτο» αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη «δικαστική χούντα» γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ακόμη, κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας», υποστηρίζοντας ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια».

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές αρχές φοβούνται κλιμάκωση των επεισοδίων στην Αθήνα εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει ο Κουφοντίνας σε μια προσπάθεια των συντρόφων του να πιέσουν για να δοθεί άδεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk