Σε δύο διαδοχικές συναντήσεις προσκαλεί τους προέδρους της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ αντίστοιχα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου οι ενώσεις να υποβάλουν τις προτάσεις τους επί του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.

Στις επιστολές που απέστειλε τη Δευτέρα προς τους επικεφαλής των δύο ενώσεων, Κωνσταντίνο Αγοραστό για την ΕΝΠΕ και Γεώργιο Πατούλη για την ΚΕΔΕ, ο υπουργός επισημαίνει ότι με την λήξη της δημόσιας διαβούλευσης και αφού αξιοποιήθηκε το χρονικό διάστημα που ακολούθησε για την περαιτέρω υποβολή παρατηρήσεων και προτάσεων επί του σχεδίου νόμου, η διαδικασία συζήτησης οδεύει προς το τέλος της.

«Κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης υπεβλήθησαν εκατοντάδες παρατηρήσεις και προτάσεις επί του Σχεδίου Νόμου από μεμονωμένα αυτοδιοικητικά στελέχη και φορείς, καθώς και από πολίτες. Κατόπιν των παραπάνω και έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία μας όπου εκφράστηκε ανάλογο αίτημα από την πλευρά σας, σας καλώ σε συνάντηση για την υποβολή πρόσθετων παρατηρήσεων επί του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή που εστάλη στον κ Αγοραστό. Έτσι, την Τετάρτη στις 9 το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον κ Πατούλη και για την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 12 και μισή το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον κ Αγοραστό.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση αντιτίθεται στο εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, χαρακτηρίζοντάς το προχειρογραμμένο και επισημαίνοντας πως δεν περιέχει ούτε μία θετική διάταξη για την Αυτοδιοίκηση.