• Αναζήτηση
 • Παρέμβαση Ρουβίκωνα σε γραφείο καθηγητή του ΕΜΠ

  Παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκου πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα για τις εξορύξεις πετρελαίου στην Ήπειρο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Καλιαμπάκου πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα για τις εξορύξεις πετρελαίου στην Ήπειρο.

  Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση τους: «Κάτοικοι της Ηπείρου ξαφνικά είδαν τις εταιρείες να καταφθάνουν, να ξεκινούν την αποψίλωση και  να ανοίγουν τρύπες στο έδαφος δίπλα στα σπίτια τους με σκοπό τη χερσαία λεηλασία των αποθεμάτων υδρογονανθράκων και την ελευσινοποίηση της περιοχής  τους. Η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία φυσικά δεν έγινε γιατί πώς να πείσεις ότι σε κατοικημένες περιοχές, σε «ευαίσθητες» περιοχές προστασίας της βιοποικιλότητας (περιοχές Natura, Εθνικοί Δρυμοί, Εθνικά Πάρκα, καταφύγια άγριας ζωής) και σε εκτάσεις με υπόγειους και υπέργειους υδάτινους πόρους (5 ποταμούς, τη λίμνη των Ιωαννίνων και μικρότερες λίμνες)  οι περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις είναι αμελητέες. Το κράτος, το υπουργείο περιβάλλοντος και η τοπική αυτοδιοικηση παραπληροφορούν συστηματικά και παρουσιάζουν το ξεπούλημα αυτό σαν ευκαιρία όπως οι αποικιοκράτες έδιναν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς πριν τους λεηλατήσουν.»
  Τέλος απαιτούν, όπως λένε, την άμεση εγκατάλειψη των σχεδίων για την εκμετάλευση των υδρογονανθράκων σε χερσαία και θαλάσσια κοιτάσματα και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των κατοίκων της Ηπείρου.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk