• Αναζήτηση
 • Η ΕΡΤ περνά στην υβριδική εποχή ενόψει Mουντιάλ

  Τις καινοτόμες εφαρμογές υβριδικής τεχνολογίας και εικονικής πραγματικότητας που ανέπτυξε με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου παρουσίασε η ΕΡΤ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιαρχος την Παρασκευή 1η Ιουνίου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τις καινοτόμες εφαρμογές υβριδικής τεχνολογίας και εικονικής πραγματικότητας που ανέπτυξε με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου παρουσίασε η ΕΡΤ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιαρχος την Παρασκευή 1η Ιουνίου.

  Η εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζωντανή μετάδοση των αγώνων σε παράθυρο 180ο με ενσωματωμένα στατιστικά που θα επικαιροποιούνται σε πραγματικό χρόνο, όλους τους αγώνες σε video on demand με δυνατότητα επιλογής θέασης από 18 κάμερες, βίντεο 360ο από την πόλη του διεξαγωγής αγώνα, την άφιξη ομάδων και οπαδών, και την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Είναι διαθέσιμη για κινητά και tablets.
  Την ίδια ώρα, η εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης προσφέρει για πρώτη φορά στην Ευρώπη δυνατότητα θέασης βίντεο 360ο, ζωντανή μετάδοση αγώνων με επιλογή θέασης από πέντε κάμερες, καθώς και όλους τους αγώνες σε video on demand με διαδραστικό timeline.
  Επίσης, το website του Μουντιάλ περιλαμβάνει ζωντανή μετάδοση όλων των αγώνων με επιλογή θέασης από πέντε κάμερες, όλους τους αγώνες σε video on demand με δυνατότητα επιλογής θέασης από 18 κάμερες, διαδραστικό περιβάλλον με στατιστικά και χρηστικές πληροφορίες που επικαιροποιούνται σε πραγματικό χρόνο.
  Τον νέο εικονικό κόσμο και τις υβριδικές υπηρεσίες της ΕΡΤ παρουσίασαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλός της κ. Μάρκος Βογιατζόγλου και ο Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων κ. Γιάννης Βουγιουκλάκης, από την πλευρά του ο Διευθυντής Αθλητικής Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Γιώργος Λυκουρόπουλος αναφέρθηκε στις νέες εκπομπές της δημόσιας Τηλεόρασης εν όψει Μουντιάλ, καθώς και στις ζωντανές μεταδόσεις των αγώνων.
  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Βασίλης Κωστόπουλος αναφέρθηκε στην έναρξη μιας μεγάλης αναπτυξιακής πορείας της ΕΡΤ, στρατηγικό στόχο της οποίας αποτελεί η επένδυση στις νέες τεχνολογίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «οι νέες εφαρμογές δεν αποτελούν παρά μία μικρή πρόγευση των υπηρεσιών που θα προσφέρει η δημόσια τηλεόραση».
  Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Λευτέρης Κρέτσος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός.
  Media