Το βράδυ της Πέμπτης, 31 Μαΐου, έγινε η έναρξη του ιδιαιτέρως σημαντικού συνεδρίου, με τίτλο «Συμμετοχή, Ένταξη και Κοινωνική Ευθύνη στον Παγκόσμιο Αθλητισμό» που πραγματοποιείται στη Βοστώνη και διοργανώνεται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, σε συνεργασία με το Κολλέγιο Σίμονς και χορηγός του οποίου είναι ο Ολυμπιακός.
Ο Ολυμπιακός στηρίζει από την πρώτη ημέρα αυτή την τεράστια προσπάθεια, μέσω της οποίας το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός, θα προσφέρουν στην κοινωνία, θα ενώσουν τους λαούς, θα καταργήσουν τα σύνορα και θα πλάσουν ένα καλύτερο αύριο.

Η εναρκτήρια εκδήλωση έλαβε χώρα στο Loeb House, ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Οι ομιλητές εξήραν τον Ολυμπιακό και τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, οι οποίοι στηρίζουν την πρωτοβουλία Weatherhead γύρω από την Παγκόσμια Ιστορία, την έρευνα επάνω στις Παγκόσμιες Μεταμορφώσεις, του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Κολλεγίου Σίμονς.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση, μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σιάτλ Σάουντερς, Μπόστον Ρεντ Σοξ, καθώς και πλήθος ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων.
Η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού αποτελείται από τους κ.κ. Καρεμπέ, Βερνίκο και Δουρέκα, και μάλιστα ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης των Ερυθρόλευκων θα πραγματοποιήσει την ομιλία του την 2α Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί τοπική ώρα.