• Αναζήτηση
 • Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού από το απεργιακό διήμερο στα ΜΜΜ

  Διήμερο ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού με στάσεις εργασίας και απεργίες σχεδόν σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα,

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Διήμερο ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού με στάσεις εργασίας και απεργίες σχεδόν σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα, ξεκινά την Τετάρτη 30 Μαΐου, ημέρα της 24ωρης Γενικής Απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

  Συγκεκριμένα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κλιμακωθούν ως εξής:

  Την Τετάρτη 30 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως και τις 13.00, δεν θα εκτελεστεί κανένα αεροπορικό δρομολόγιο από και προς τα αεροδρόμια όλης της χώρας, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

  Τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ θα κινηθούν μόνο στο διάστημα από 9:00 π.μ. – 21:00. Στην απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και στις γραμμές Express του αεροδρομίου. Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 π.μ και από τις 21.00 έως τη λήξη βάρδιας, προχωρούν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.
  Οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό, θα εργαστούν κανονικά, όμως οι συρμοί του Μετρό δεν θα πηγαίνουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας.

  Στο μεταξύ, την ίδια μέρα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

  Στο σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού της Αθήνας, καθώς και τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα, λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο
  24ωρη απεργία και στα ΜΜΕ

  Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 30 Μαΐου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

  Την Πέμπτη 31 Μαΐου

  Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη 31 Μαίου 2018. Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την επίλυση χρόνιων κλαδικών αιτημάτων τους. Σημειώνεται, ότι στην απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις γραμμές Express που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, που αποφάσισαν να κάνουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη των βάρδιών τους, θα εργαστούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk