• Αναζήτηση
 • «Ναυμαχία» λιμανιών για την προσέλκυση ναυτιλιακών εταιρειών

  Την ίδια στιγμή που ο Πειραιάς επιδιώκει να γίνει η «καρδιά» της παγκόσμιας Ναυτιλίας προσελκύοντας εφοπλιστές

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την ίδια στιγμή που ο Πειραιάς επιδιώκει να γίνει η «καρδιά» της παγκόσμιας Ναυτιλίας προσελκύοντας εφοπλιστές και ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούμται στο εξωτερικό, οι ανταγωνίστριες πόλεις θα δώσουν δυναμικό παρών και φέτος στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2018» που ανοίγει τις πύλες της στις 4 Ιουνίου.

  Μια από τις πόλεις αυτές είναι το Ντουμπάι, το οποίο έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά, διακεκριμένα και ολοκληρωμένα ναυτιλιακά κέντρα στον κόσμο

  Όπως λένε οι υπεύθυνοι της Ρυθμιστικής Αρχής (Dubai Maritime City Authority) δίνεται ιδιαίτερο βάρος στη συμμετοχή στην έκθεση καθώς ο τομέας της Ναυτιλίας αυξάνεται συνεχώς και είναι σταθερή η συνεισφορά του στην οικονομία του Ντουμπάι.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συνεισφορά του τομέα της ναυτιλίας στο ΑΕΠ του Εμιράτου του Ντουμπάι αυξήθηκε σημαντικά, γεγονός που αντανακλά την αυξανόμενη συμβολή του τομέα στην τοπική οικονομία, η οποία παρουσίασε ανάπτυξη με τον πρωτοφανή ρυθμό του 25% το διάστημα 2011-2015.

  Πρωτοβουλίες στρατηγικής σημασίας

  Ο κ. Amer Ali, Εκτελεστικός Διευθυντής της Dubai Maritime City Authority, δήλωσε σχετικά ότι: «Η DMCA συνεχίζει να αναπτύσσει και να υλοποιεί πρωτοβουλίες στρατηγικής σημασίας που εστιάζουν στη διαμόρφωση ενός ναυτιλιακού περιβάλλοντος που προσελκύει ηγέτιδες δυνάμεις της ναυτιλίας από ολόκληρο τον κόσμο. Παρέχει επίσης όλη την αναγκαία νομοθεσία και τις απαιτούμενες υποδομές για την υποστήριξη όλων των παραγόντων που συναποτελούν το cluster της ναυτιλίας, και ιδίως των ναυτιλιακών μεταφορών, των λιμένων, των δραστηριοτήτων ναυτικής μηχανολογίας, της κατάρτισης και των υπηρεσιών ναυτιλιακής υποστήριξης. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδιαμορφώνουν ισχυρά θεμέλια για τη μεγιστοποίηση της συνεισφοράς του τομέα της ναυτιλίας στην τοπική οικονομία».

  Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Ρυθμιστική Αρχή κινείται σταθερά στο δρόμο της αριστείας μέσω μιας σειράς πρωτοπόρων πρωτοβουλιών, οι οποίες ως σύνολο διαμορφώνουν τον βασικό πυλώνα για την ανάδειξη της ναυτιλίας ως κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της οικονομίας του Ντουμπάι».

  «Τα σημαντικά επιτεύγματα της DMCA μόνο κατά το τελευταίο έτος, έχουν προαγάγει σε μεγάλο βαθμό τον φιλόδοξο στόχο της ανάδειξης του Ντουμπάι σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές κοινότητες παγκοσμίως. Η «έξυπνη μεταμόρφωση» ήταν ένα από τα πλέον εξέχοντα επιτεύγματα, καθώς έθεσε σε λειτουργία το πρώτο παγκοσμίως ναυτιλιακό εικονικό cluster (Dubai Maritime Virtual Cluster), το DMVC.ae, το οποίο λειτούργησε υποστηρικτικά προς το πεδίο δραστηριοτήτων της DMCA και βελτίωσε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών» επεσήμανε.

  Διεθνές ναυτιλιακό κέντρο

  Η Dubai Maritime City Authority (DMCA) ιδρύθηκε το 2007 και στόχος της Αρχής είναι να διαμορφωθεί ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον για τους ηγέτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα τη θέση του Ντουμπάι ως κορυφαίο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

  Όπως λένε στελέχη της «η DMCA στοχεύει στην ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών συνεργασιών με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων κρατών, με ιδιωτικές επιχειρήσεις και με φορείς που μοιράζονται το όραμά της να διαμορφώσει έναν ασφαλή και ζωντανό ναυτιλιακό τομέα, που οδηγεί την οικονομία και την ανάπτυξη του Εμιράτου. Προτεραιότητα της Αρχής είναι να επεκτείνει τη δραστηριότητα της πάντα εντός των υψηλότερων προδιαγραφών ασφάλειας και των καλύτερων περιβαλλοντικών πρακτικών, ώστε σε εφαρμογή της τοπικής και διεθνούς νομοθεσίας να αναπτύξει ένα ασφαλές περιβάλλον για τη ναυτιλιακή δραστηριότητα και τις επιχειρήσεις του κλάδου».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk