• Αναζήτηση
 • ΣτΕ: Χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό – συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου

  Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα της κυβέρνησης, διατυπωμένο από τον τότε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση περί χορήγησης ασύλου στον Suleyman Ozkaynakcim, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, έναν εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα.

  Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το αίτημα της κυβέρνησης, διατυπωμένο από τον τότε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση περί χορήγησης ασύλου στον Suleyman Ozkaynakcim, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, έναν εκ των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα. Το ΣτΕ έλαβε αμετάκλητη απόφαση χορήγησης ασύλου στον αξιωματικό, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου να μεταβεί σε όποια ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί _ σχετική επιθυμία έχει εκφραστεί και από τους οκτώ.
   
  Η συγκεκριμένη απόφαση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς θεωρείται πιλοτική (εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη) και κατά συνέπεια αφορά και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς, στους οποίους επίσης θα παρασχεθούν ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να φύγουν από τη χώρα.
   
  Μέσα στον Μάϊο εκπνέει άλλωστε το 18μηνο της διοικητικής κράτησης και για τους εναπομείναντες στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.
   
  Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, απέρριψε το κυβερνητικό αίτημα, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας  Διομήδη Κυριλλόπουλο.
   
  Με τη δημοσίευση της απόφασης, όπως λένε έγκυρες πηγές, ο αξιωματικός – που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και φρουρείται προσώρας σε γνωστή διεύθυνση – θα αφεθεί ελεύθερος.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk