• Αναζήτηση
 • Ημερίδα για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα

  Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα – Αξιολόγηση της

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα –  Αξιολόγηση της ισχύουσας νομοθεσίας και πρακτικής υπό το πρίσμα των διεθνών και ευρωπαϊκών κατευθυντηρίων αρχών», διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 23 Mαϊου, στις 5.00 μμ., στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος», στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

  Την ημερίδα διοργανώνουν η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ καθώς και η Εταιρία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες.  
  Οι προσεγγίσεις – θεματικές ενότητες αφορούν την «ανεξαρτησία της δικαιοσύνης έναντι της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας», την «εσωτερική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών», τη σχέση «Δικαιοσύνης, Κοινής Γνώμης και ΜΜΕ».
  Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα παρουσιάσει η Ελισάβετ Συμεωνίδου – Καστανίδου, Καθηγήτρια και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk