• Αναζήτηση
 • Εισαγγελική έρευνα για τις καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ

  Τις καταγγελίες για καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ χρηματικών ποσών ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τις καταγγελίες για καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ χρηματικών ποσών ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου_ με αφορμή δημοσίευμα.

  Τα ποσά προκύπτουν από τις εξοφλήσεις λογαριασμών ηλεκτρισμού, στις οποίες προχώρησαν πελάτες της Επιχείρησης μέσω των ΕΛΤΑ, με άλλα λόγια οι καταναλωτές πλήρωναν τους λογαριασμούς τους μέσω ΕΛΤΑ, αλλά τα ποσά δεν αποδίδονταν στη ΔΕΗ. Μάλιστα φέρονται να έχαναν την έκπτωση συνέπειας της τάξης του 15%, ακριβώς επειδή η αποπληρωμή γινόταν μέσω των ΕΛΤΑ.
  Αντικείμενο της έρευνας, την οποία θα διεξαγάγει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Σίλια Αρβανίτη, είναι αν έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί τόσο η στάση των ΕΛΤΑ, όσο και της ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρία προχώρησε στις προσήκουσες ενέργειες για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους αλλά και για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk