• Αναζήτηση
 • Πειραιάς: Καθυστέρηση στην πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα

  Το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την καθυστέρηση στην πρόσληψη του προσωπικού στην καθαριότητα συζήτησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με εκπροσώπους των σωματείων του Δήμου Πειραιά.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την καθυστέρηση στην πρόσληψη του προσωπικού στην καθαριότητα συζήτησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με εκπροσώπους των σωματείων του Δήμου Πειραιά.
  Όπως σημειώνεται έχει δημιουργηθεί αρρυθμία σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και την καθυστέρηση με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης για την πρόσληψη προσωπικού.
  Ο κ. Μώραλης δήλωσε ότι: «Ξεκαθάρισα για ακόμα μια φορά, ότι αποτελεί δέσμευσή μου ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της καθαριότητας. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί υποχρέωση του Δήμου προς τους πολίτες να είναι η πόλη καθαρή. Από την πλευρά μας έγκαιρα έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στον τομέα αυτόν.»
  Και πρόσθεσε ότι «ζητήσαμε:Την άμεση αντικατάσταση των υπαλλήλων που δεν αποδέχτηκαν την πρόσληψη με αναπληρωματικούς από τους πίνακες του ΑΣΕΠ, επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης για τους 53 υπαλλήλους, που εσφαλμένα από την κεντρική διοίκηση δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική προκήρυξη, άμεση έγκριση διαδικασιών για την πρόσληψη 10 εργαζομένων με σύμβαση 8μηνης διάρκειας, άμεση έγκριση πρόσληψης προσωπικού, με σύμβαση διάρκειας δυο μηνών, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών αυτής της περιόδου.»
  Συμπλήρωσε ακόμη ότι: «Δυστυχώς όμως παρατηρείται καθυστέρηση από την πλευρά του Υπουργείου στα παραπάνω αιτήματα, που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει από το τέλος Μαρτίου σημαντική υποστελέχωση στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά. Είμαι υποχρεωμένος να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση, ενόψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου. Καλώ τους υπεύθυνους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους».

  Κοινωνία