• Αναζήτηση
 • Ξεκινά τη λειτουργία της ιδιωτικής Ναυτικής Ακαδημίας στον Πειραιά

  Στην καρδιά του Πειραιά θα ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία του Solent University με έδρα το Southampton της Μ. Βρετανίας.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Στην καρδιά του Πειραιά θα ξεκινήσει το νέο ακαδημαϊκό έτος η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία του Solent University με έδρα το Southampton της Μ. Βρετανίας.
  Όπως τόνισε ο  κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου: «Η Ναυτική Ακαδημία – η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά των κρατικών ακαδημιών – ξεκινά αυτό το φθινόπωρο και στόχος της είναι να ανεβάσει το επίπεδο της εκπαίδευσης των ναυτοπαίδων και ειδικότερα των ανώτατων και ανώτερων πληρωμάτων, πλοιάρχων και μηχανικών. Επιπλέον, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και Ακαδημία για την εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των ανθρώπων που στελεχώνουν το Yachting και τα σκάφη αναψυχής, μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή κίνηση από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο».
  Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που παραβρέθηκαν σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, πλοιοκτήτες και στελέχη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών ομίλων παγκοσμίως, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του Τύπου και του πολιτισμού.
  Επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς, ήταν ο captain Παναγιώτης Τσάκος, Ιδρυτής και Πρόεδρος της TSAKOS GROUP, στον οποίο το Solent University απένειμε τιμητικό Διδακτορικό τίτλο στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης για την πολύτιμη προσφορά του στον χώρο της Ναυτιλίας, βάσει του επίσημου τελετουργικού αναγόρευσης που ισχύει στην έδρα του Πανεπιστημίου.
  Την απονομή πραγματοποίησε ο καθηγητής Graham Baldwin, Πρύτανης του Solent University, παρουσία των κ.κ. καθηγητή Syamantak Bhattacharya, κοσμήτορα του Warsash School of Maritime Science and Engineering, κυρία Jo Nesbitt, διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, καθώς και του Καθηγητή Ντίνου Αρκουμάνη, τέως Πρέσβη της Ελλάδος για θέματα ενεργειακής πολιτικής, τέως αντί πρύτανη του Πανεπιστημίου City University του Λονδίνου και Προέδρου του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
  Όπως έγινε γνωστό η νέα Ναυτική Ακαδημία καλύπτει όλο το εύρος της ναυτικής εκπαίδευσης, αρχίζοντας από αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχους και μηχανικούς), αξιωματικούς Yacht και Superyacht και πληρώματα και συνεχίζοντας με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Διοίκηση Λιμένων. Επιπλέον, έχει συνάψει συνεργασία με τον Professional Yachting Association (PYA) για την παροχή εξειδικευμένων πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση στον χώρο του Yacht και Superyacht.
  Ο captain Παναγιώτης Τσάκος, σε δήλωσή του με τη λήξη της απονομής ανέφερε: «Είναι μεγάλη και σημαντική η τιμή που μου έκανε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το Solent University απόψε. Όμως, ακόμη πιο σημαντική είναι η απόφαση για την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας στον Πειραιά, κάτι που έχει τόσο ανάγκη η δουλειά μας και η μεγάλη ναυτιλία των Ελλήνων.»


  Κοινωνία