• Αναζήτηση
 • Εγκυος και πριν από 3 χρόνια η 19χρονη που σκότωσε το μωρό της

  Εγκυος και πριν από τρία χρόνια ήταν η 19χρονη η οποία σκότωσε το μωρό της και το πέταξε στα σκουπίδια. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δικηγόρος της ίδιας και της μητέρας της μιλώντας το πρωί στον Σκάι και τονίζοντας ότι σ’ εκείνη την ανεπιθύμητη κύηση, είχε κάνει έκτρωση. Εκείνη την περίοδο ήταν μόλις 15 ετών και ζούσε στη Λήμνο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Εγκυος και πριν από τρία χρόνια ήταν η 19χρονη η οποία σκότωσε το μωρό της και το πέταξε στα σκουπίδια. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δικηγόρος της ίδιας και της μητέρας της μιλώντας το πρωί στον Σκάι και τονίζοντας ότι σ’ εκείνη την ανεπιθύμητη κύηση, είχε κάνει έκτρωση. Εκείνη την περίοδο ήταν μόλις 15 ετών και ζούσε στη Λήμνο.

  Ο δικηγόρος της τόνισε ότι ο νομοθέτης έχει προβλέψει διαφορετική αντιμετώπιση μιας μητέρας που δεν θέλει το μωρό και το σκοτώνει αμέσως μετά την γέννα. Ο δικαστής διερευνά τις συνθήκες, αν υπάρχουν ενδείξεις προβληματικής συμπεριφοράς εξαιτίας της λοχείας κ.λπ. και οι ποινές δεν είναι ισόβια αλλά πέφτουν στα 10 χρόνια.
  Σε ό,τι αφορά την εγκυμοσύνη της κοπέλας, φαίνεται ότι δεν είχε πάρει κανείς χαμπάρι τι είχε συμβεί καθώς η 19χρονη ήταν ευτραφής και τη βοηθούσε το σώμα της να κρυφτεί.

  Όπως αποκάλυψε η ίδια στην κατάθεσή της: «Έχω χάσει τον μπαμπά μου πριν από έξι χρόνια και ζω με τον αδελφό και τη μητέρα μου. Μέχρι 2016 μέναμε στη Λήμνο. Από εκεί φύγαμε και ήρθαμε Αθήνα γιατί είχα μπλέξει με ένα παιδί από την Αλβανία που το λέγανε H.I και τον φώναζαν Γιώργο. Είχαμε σχέση έναν χρόνο. Καταλάβαμε ότι ήμουν έγκυος, αλλά το καταλάβαμε νωρίς και αποφάσισα να κάνω έκτρωση γιατί ήμουν πολύ μικρή και οι δικοί μου, ήθελαν να ξεκόψω από αυτόν τον άνθρωπο. Αυτός ο άνθρωπος, ο Γιώργος, με χτύπαγε , μου συμπεριφερόταν άσχημα γιατί έπινε και μας είχε φάει πολλά λεφτά».

  Στον έβδομο μήνα

  Η19χρονη ανέφερε πως πριν τρία χρόνια είχε αντιληφθεί εγκαίρως ότι κυοφορεί, πράγμα που δεν συνέβη σε αυτή την εγκυμοσύνη.Συγκεκριμένα, η 19χρονη υποστήριξε πως αυτή την φορά κατάλαβε πως ήταν έγκυος όταν περίπου είχε φτάσει στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.

  «Δεν είχα καταλάβει να συμβαίνει κάτι περίεργο με το σώμα μου, γιατί έχω μεγάλη κοιλιά ούτως ή άλλως, έχω θυροειδή και τρώω κιόλας. Νόμιζα ότι είχα πάρει κιλά. Μετά την Πρωτοχρονιά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ένιωθα να κινείται κάτι. Σκέφτηκα ότι είχα κάνει σεξ με τον Κώστα χωρίς προφύλαξη και είμαι έγκυος. Με κυρίευσε ο φόβος, φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα. Είναι οι μόνοι που έχω στην Ελλάδα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω».

  Αναφερόμενη στη μοιραία εκείνη βραδιά του τοκετού ανέφερε:

  «Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της. Στις 11:30 το βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού. Η μητέρα μου με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι τον λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού».
  Στην κατάθεσή της είπε: «Κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος όταν έφτασα στους 7 μήνες. Δεν το είπα ποτέ στην μάνα μου. Εκείνη όμως ήταν στο μπάνιο και με βοήθησε να γεννήσω. Όταν βγήκε η μητέρα μου από το μπάνιο, τότε το έπνιξα το μωρό.
  Δεν ήθελα να το σκοτώσω. Του έσφιξα το λαιμό με ένα κορδόνι για να σταματήσει να κλαίει. Το παιδί όμως έβγαλε αίμα από το στόμα και τις ζήτησα χαρτοπετσέτες για να σταματήσω το αίμα. Η μάνα δεν έβλεπε όμως τι έκανα, ήταν έξω από την μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου και μου έδινε τις χαρτοπετσέτες. Κάποια στιγμή σταμάτησε να αναπνέει».
  Από την πλευρά της, η μητέρα φέρεται να υποστηρίζει ότι πράγματι βοήθησε την κόρη της να γεννήσει και ότι ήταν εκείνη που έριξε το μωρό στα σκουπίδια, αφού η κόρη της ήταν στο κρεβάτι.
  Η ίδια είπε στην απολογία της «Χτύπαγα την πόρτα και την ρωτούσα «τι κάνεις μέσα τι κάνεις μέσα». Όταν μου άνοιξε, μπήκα μέσα και βρήκα το παιδί νεκρό μέσα στη σακούλα».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk