• Αναζήτηση
 • Βοιωτία: Εντοπίστηκε τεράστια φυτεία οπιούχων με 3.700 φυτά

  Μια τεράστια φυτεία οπιούχων με περίπου 3.700 φυτά, εντόπισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στο Νεοχωράκι, Λιβαδειάς.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στον εντοπισμό φυτείας και κατάσχεσης συνολικά 3.700 οπιούχων φυτών υπνοφόρου μήκωνος («παπαρούνες»), σε περιοχή της Βοιωτίας, καθώς και στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών καλλιεργητών της φυτείας προχώρησαν αστυνομικοί.

  Το βίντεο είναι της ΕΛΑΣ για το «2018 έτος κατά των ναρκωτικών»

  Ο προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας Σταύρος Κουτουλογένης σημείωσε ότι «από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε φυτεία στην οποία καλλιεργούνταν χιλιάδες οπιούχα φυτά υπνοφόρου μήκωνος («παπαρούνες»), στην περιοχή Νεοχωρακίου Θηβών Βοιωτίας.

  Ο συγκεκριμένος χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και χθες (14-05-2018) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, καλλιεργητές της φυτείας. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Ινδίας, ηλικίας 58, 47 και 36 ετών, καθώς και έναν 28χρονο υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια ναρκωτικών.
  Επίσης τρεις από τους συλληφθέντες στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας. Συνολικά από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 3.700 οπιούχα φυτά υπνοφόρου μήκωνος, ύψους από 30 έως και 120 εκατοστών, τα οποία περιποιούνταν οι συλληφθέντες με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από πλαστικούς σωλήνες και μπεκ.
  Όπως διακριβώθηκε, ο χώρος της φυτείας ήταν κατάλληλα περιφραγμένος και άριστα «καμουφλαρισμένος» με ξύλινες παλέτες, ενώ η μοναδική πρόσβαση ήταν εφικτή από παρακείμενη αποθήκη, στην οποία διέμεναν οι τέσσερις καλλιεργητές.»

  Και πρόσθεσε: «Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προαναφερόμενη αποθήκη, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον σακούλες, που περιείχαν τμήματα αποξηραμένων φυτών («παπαρούνες»), συνολικού μεικτού βάρους (8) κιλών και (50) γραμμαρίων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί θρυματοποίηση, με προφανή σκοπό την άμεση πώλησή τους.
  Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 64χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος ομοίως για καλλιέργεια ναρκωτικών. Επίσης προέκυψε ότι ως ιδιοκτήτης της ανωτέρω αποθήκης, απασχολούσε παράνομα, ως εργάτες, τρεις από τους αλλοδαπούς, ενώ τους παρείχε την αποθήκη ως κατάλυμα, διευκολύνοντας την παράνομη παραμονή τους στη χώρα μας.»

  Από την πλευρά του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης τόνισε ότι:
  «Τον περασμένο Δεκέμβριο, εδώ από τον Νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα από την περιοχή της Αντίκυρας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τουβάλας, αναγνώρισε και χαρακτήρισε συμβολικά το έτος 2018 ως «έτος κατά των ναρκωτικών». Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει καταρτήσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών, το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος. Με σύνθημά μας λοιπόν «όχι στα ναρκωτικά, όχι στην περιθωριοποίηση, όχι στο θάνατο», η Ελληνική Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, η οποία αποτελεί «μάστιγα» κυρίως για τους νέους ανθρώπους.
  Ο εντοπισμός της συγκεκριμένης φυτείας, η κατάσχεση οπιούχων φυτών, ανάλογη της οποίας δεν έχει σημειωθεί κατά το παρελθόν στην Ελληνική Επικράτεια, καθώς και οι συλλήψεις των τεσσάρων καλλιεργητών της, έρχεται να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτήν τη διαρκή και επίμονη προσπάθεια που καταβάλλουμε, πάντα μεθοδικά και συντονισμένα, κατά των ναρκωτικών και των κυκλωμάτων που τα καλλιεργούν και τα διακινούν.»

  Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ενδεικτικά για το πρώτο τετράμηνο του 2018, οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, διαχειρίστηκαν 179 υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές 253 άτομα, ενώ κατάσχεσαν πάνω από 13 κιλά κάνναβης, πάνω από 600 γραμμάρια κοκαΐνης, και περισσότερα από 200 γραμμάρια ηρωίνης.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk