• Αναζήτηση
 • Το Athens Pride 2018 δηλώνει «παρούσα»

  «Παρούσα» δηλώνει φέτος το Athens Pride 2018 το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Παρούσα» δηλώνει φέτος το Athens Pride 2018 το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος.

  Το Pride διοργανώνεται στην Αθήνα για 14η χρονιά αλλά είναι μόλις η δεύτερη που η παρέλαση θα διεξαχθεί στην Πλατεία Συντάγματος. Το σύνθημα «Παρούσα» αφορά τη θηλυκότητα όχι ως συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται κάθε μέρα σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας.
  «Στο φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία. Η ταύτιση με τη θηλυκότητα είναι απειλητική και επικίνδυνη ταυτόχρονα, επανάσταση και συμβιβασμός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελέγξουμε, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να στραφεί και εναντίον μας. Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο. Είναι παρούσα σε κάθε έκφραση φύλου, σε κάθε σκέψη, κίνηση, ματιά, που έχουμε καταπιέσει, και που έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να καταπιέσουμε» αναφέρουν οι διοργανωτές.
  Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14Μαίου στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, παρουσία πρέσβεων και φορέων παρουσιάστηκαν οι δράσεις του φετινού Pride Week οι οποίες θα αρχίσουν από την Παρασκευή 01 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 08 Ιουνίου.
  Πρόκειται για 19 εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, θεατρικά έργα, ταινίες, περφόρμανς, ιστορίες, συζητήσεις περί πολιτικής και υγείας, shows, σπορ και πάρτι οι περισσότερες με ελεύθερη συμμετοχή.
  Προλογίζοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο πρέσβης της Γαλλίας, κ. Κριστόφ Σαντεπί ανέφερε ότι «ελευθερία, ισότητα και αδελφοσύνη είναι το τρίπτυχο της γαλλικής Δημοκρατίας. Αυτές οι τρεις αξίες συνοψίζουν τέλεια τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο για την κοινότητα LGBT».
  Στον χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου τόνισε: «Αγαπητοί πρέσβεις, κυρίες και κύριοι το Pride έχει γίνει θεσμός. Θέλω να αναφερθώ στην εφετινή επιλογή τού κεντρικού θέματος. Η επιλογή γίνεται κάθε χρόνο από αυτούς που θωρακίζουν τον θεσμό, ώστε να έχει παρόν και μέλλον. Είναι κρίσιμης σημασίας, αναδεικνύει πτυχές και υπογραμμίζει κάποιες άλλες. Φέτος, μιλάμε για τη θηλυκότητα με έναν έξοχο τρόπο. Δεν είναι προνόμιο ενός φύλλου όπως καταγράφεται στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, δεν είναι καν προνόμιο στις περισσότερες χώρες. Γι’ αυτό φέτος βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί «Παρούσα» και η Περιφέρεια Αττικής είναι από καιρό παρούσα».
  Συνεργάτες του φετινού Pride είναι το 8ο Athens Open Air Film Festival, το  Animasyros International Animation Festival + Agora, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η MegArt Gallery, καθώς και η θεατρική συγγραφέας Χριστιάνα Λαμπρινίδη.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk