• Αναζήτηση
 • «Οχι» της ΝΔ στην πρόσκληση Σκουρλέτη σε διακομματική συζήτηση για τη Β Αθήνας

  Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έστειλε επιστολή προς τα Κοινοβουλευτικά Πολιτικά Κόμματα - πλην της Χρυσής Αυγής - και τα Γραφεία των Προέδρων και των Γραμματέων τους, σήμερα Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, με την οποία τους προσκαλεί την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00, στο ΥΠΕΣ, σε διακομματική συνάντηση εργασίας, με σκοπό την παρουσίαση της σχετικής πρότασης που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική («υπόλοιπο») και η Β’ Αθηνών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης έστειλε επιστολή προς τα Κοινοβουλευτικά Πολιτικά Κόμματα – πλην της Χρυσής Αυγής – και τα Γραφεία των Προέδρων και των Γραμματέων τους, σήμερα Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, με την οποία τους προσκαλεί την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 13:00, στο ΥΠΕΣ, σε διακομματική συνάντηση εργασίας, με σκοπό την παρουσίαση της σχετικής πρότασης που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική («υπόλοιπο») και η Β’ Αθηνών.

  Ο ίδιος στην επιστολή του προς τα κόμματα τονίζει ότι «το ζήτημα της χάραξης των εκλογικών περιφερειών αποτελεί έναν από τους θεμελιώσεις πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος και, κατ΄’ επέκταση, της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος», προσθέτοντας ότι θεωρεί σημαντική τη διακομματική διαβούλευση πριν την ανάληψη πρωτοβουλίας για την τροποποίηση της υφιστάμενης κατάστασης.

  Οχι της ΝΔ στην πρόσκληση Σκουρλέτη

  H ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιμέρους συνάντηση ή συζήτηση για το θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας μέχρι, όπως τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση στην σαφή πρότασή του κόμματος για την χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. Μάλιστα οι ίδιες πηγές κατηγορούν τον κ. Σκουρλέτη πως επιθυμεί να ανοίξει τη συζήτηση για επικοινωνιακούς λόγους.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk